Campus preşcolar, pe strada Carierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În locul Liceului Auto din Bartolomeu, autorităţile locale vor ridica un campus preşcolar. Centrul integrat va conţine o grădiniţă, o creşă, dar şi mai multe locuri de joacă şi terenuri de sport.

După ce anul trecut, Liceul Auto a fost comasat cu Liceul de Transporturi Feroviare, edilii braşoveni au găsit o utilitate spaţiului rămas liber pe strada Carierei. Cele mai multe corpuri de clădiri vor fi reabilitate, iar altele vor fi demolate pentru a lăsa loc terenurilor amenajate special pentru copiii de vârstă preşcolară.

image

Complexul va include o grădiniţă cu 200 de locuri, în care ar trebui să funcţioneze 10 grupe de preşcolari. „Pentru grădiniţă s-au alocat două milioane de euro, bani proveniţi dintr-un împrumut derulat împreună cu Ministerul Educaţiei, de la Banca Europeană de Investiţii. Tot aici va funcţiona şi o creşă de 150 de locuri, printr-o investiţie de 900.000 de euro, bani alocaţi printr-un proiectal Ministerului Dezvoltării", a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului.

image

Terenuri moderne pentru preşcolari

Grădiniţa şi creşa vor beneficia de mai multe anexe, spaţii de joacă şi terenuri de sport. Amenajarea spaţiilor exterioare se va face cu 150.000 de euro, bani proveniţi de la bugetul local. Lucrările ar trebui demarate chiar în acest an, după organizarea licitaţiilor, iar preşcolarii ar putea beneficia de noile spaţii din toamna lui 2012.

image

„Vorbim de un cartier cu mulţi copii, iar acest proiect va rezolva multe probleme din zonă. În acest fel, vechile spaţii, eliberate prin comasare, primesc tot destinaţie de învăţământ. Este un proiect eficient, de care vor beneficia foarte mulţi preşcolari", a explicat Dorel Agache, inspectorul general al ISJ Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite