Campusul de cercetare al Universităţii „Transilvania“, aproape de finalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum se desfăşoară deja licitaţiile pentru achiziţionarea echipamentelor ce vor fi unicat în România şi care ajung la peste 100.000 euro/ bucata. Întregul proiect costă 80 de milioane de euro.

Vor fi amenajate laboratoare ultraperformante. „Ne apropiem de cea de a doua fază - aceea a finalizării construcţiei celor 11 laboratoare. Dacă lucrurile merg bine, la sfârşitul lunii octombrie va trebui să încheiem şi această fază. În acelaşi timp am început licitaţiile pentru achiziţia de echipamente pentru că avem fonduri importante şi avem nevoie de un număr mare de echipamente. Fiecare din ele costă peste 100.000 de euro, sunt unicat la nivel naţional şi vor fi folosite pentru cercetarea de excelenţă. Această procedură se va întinde pe perioada martie - aprilie anul viitor. În martie 2012 ne dorim să inaugurăm institutul. Asta înseamnă întreaga infrastructură - construcţie, echipamente. Astfel, doctoranzii şi cercetătorii îşi vor putea începe activitatea", a declarat pentru bzb.ro Ion Vişa, rectorul Universităţii „Transilvania" Braşov.

Proiectul mai prevede şi edificarea a două cămine universitare. Deja s-a finalizat proiectul urmând începerea licitaţiei.

Sunt bineveniţi cercetătorii străini

Laboratoarele vor testa diferite sisteme de energii regenerabile, bazate pe pompe de căldură şi sisteme fotovoltaice. În paralel cu lucrările reprezentanţii universităţii vor scoare la concurs şi posturile pentru cercetători. „Acolo activitatea va fi realizată de doctoranzii cu frecvenţă şi de masteranzii cu mastere în cercetare. Vom scoate la concurs posturi de cercetători, pentru a fi integraţi în această activitatea. Concursul este liber şi ne-am bucura să avem oferte şi din afara ţării, poate chiar absolvenţi de-ai noştri care au terminat doctorate în exterior, în institute de cercetare. Vom oferi aceste locuri celor care au terminat doctoratul aici şi care doresc să facă o carieră în cercetare ştiinţifică. Obiectivul principal este de a oferi produse pe care să le oferim mediului economic", a mai spus Ion Vişa, rector al Universităţii „Transilvania" Braşov.

În cadrul campusului vor funcţiona laboratoare dispuse alternativ, spaţii administrative, amfiteatre, săli de cursuri, internet-cafe şi spaţii de recreere. Tot aici va funcţiona o bază sportivă, terenuri de sport, centru de asistenţă medicală şi camere de cazare pentru cadre universitare şi studenţi. Întregul proiect se ridica la peste 80 de milioane lei, din care 60 fonduri nerambursabile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite