Concurenţă mare în campania „Profesori cu care Braşovul se mândreşte“. Spune-ne care este dascălul care ţi-a schimbat viaţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Ziarul „Adevarul" caută cei mai îndrăgiţi dascăli din Braşov. Spuneţi-ne cine a fost „domnul Trandafir" pentru voi şi ce aţi învăţat de la el.

Campania „Profesori cu care Braşovul se mândreşte" este în plină desfăşurare. Sute de cititori şi-au exprimat opinia şi au nominalizat dascăli care le-au fost modele şi le-au arătat drumul în viaţă. Potrivit mesajelor de pe site-ul nostru, dar şi din mailurile primite pe adresa redactiei brasov@adevarul.ro, în topul nominalizărilor se află Claudiu Horjea, profesor de limba română la Colegiul Naţional Unirea, Emilia Mailat, profesor de informatică la Colegiul Naţional dr. Ioan Meşotă, Manuela Şerban, profesor de informatcă la Colegiul Naţional Grigore Moisil, Mara Trofin, profesor de limba română la Şcoala Generală nr. 25 Braşov.

Start pentru nominalizări!

Timp de două săptămâni, începând din 12 decembrie, lista de nominalizări este deschisă şi aşteptăm propunerile tale pe brasov.adevarul.ro. Împreună cu un juriu de specialitate, îi vom desemna pe cei cinci dascăli de top, iar apoi le vei putea afla poveştile de viaţă pe brasov.adevarul.ro.

Criterii de performanţă

Atunci când nominalizezi un profesor trebuie să ţii cont de mai multe criterii. Reputaţia şi integritatea sunt foarte importante. Ţine cont de cât de cunoscut este profesorul pe plan local, pentru faptele sale bune şi pentru dăruirea sa în relaţia cu elevii! Este cunoscut drept „făuritorul de olimpici?", a combătut abandonul şcolar? Atunci merită nominalizat! Trebuie să fie un bun gospodar, un pedagog destoinic şi un exemplu de moralitate.

Nu trebuie neglijat nici CV-ul profesorului. Studiile aprofundate, activităţile extraşcolare, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute, de-a lungul carierei, pentru efortul depus ar trebui să constituie bile albe pentru dascălul nominalizat!

Nu în ultimul rând, ideile inovative şi activitatea de cercetate constituie cu siguranţă un plus. Dacă a contribuit la inovarea metodelor de predare în şcoală, dacă a făcut meditaţii cu elevii, dacă este membru în vreo comisie de cercetare ori a făcut proiecte prin care a reuşit să doteze şcoală cu logistică performantă, înseamnă că merită să fie printre cei mai buni!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite