Braşov: Începe campania de vaccinare a copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

5.000 de doze de vaccin au ajuns în judeţul Braşov, pentru demararea campaniei de imunizare a copiilor de vârstă şcolară.

De astăzi, în şcoli, se dă startul campaniei de vaccinare pentru elevii claselor a II-a. Acestora li se vor administra vaccinurile antirubeolă, antirujeolă şi antioreion, în perioada 11-22 octombrie. 5..000 de doze sunt disponibile la Braşov pentru imunizarea micuţilor faţă de aceste boli.

Începând cu luna noiembrie, şi elevilor claselor a III-a şi a IX-a li se vor administra dozele cuprinse în campania de vaccinare. În perioada 8-19 noiembrie, copiii de clasa a IX-a vor fi vaccinaţi antidifterotetanic, iar în perioada 22 noiembrie - 3 decembrie, este rândul micuţilor de clasa a III-a să fie imunizaţi împotriva poliomielitei.

Vaccinuri şi pentru bebeluşi

Bebeluşii, născuţi la începutul acestui an, care nu au fost imunizaţi în maternitate pentru tuberculoză, vor fi vaccinaţi de către medicii de familie. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că la Braşov există acum dozele necesare pentru întreg anul, pentru vaccinările recomandate în primele zile de viaţă ale copilului.

În primele 24 de ore de la naştere, micuţii sunt vaccinaţi împotriva hepatitei B, iar în prima săptămână de viaţă aceştia sunt imunizaţi împotriva tuberculozei. La vârsta de două luni, medicii de familie administrează bebeluşilor un vaccin împotriva difteriei, tetanosului şi poliomelitei, dar şi încă doză din vaccinul împotriva hepatitei B.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite