Giratoriile din Braşov – motiv de titlu „Capitala verde a României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din dorinţa de a primi acest titlu, braşovenii sunt chiar şi „mituiţi" să participe la evenimentele organizate pentru a demonstra că oraşul de la poalele Tâmpei este cel mai verde din ţară. 11 oraşe sunt în cursă.

Măsurile municipalităţii pentru a-şi spori şansele de câştig al titlului de „Capitala verde a României" au fost luate în timp, spune viceprimarul Miklos Gantz. Mai exact, acesta se referă la hotărârea de Consiliu Local prin care „pentru fiecare arbore tăiat se plantează alţi trei. De asemenea, s-a renunţat la semafoare în favoarea sensurilor giratorii şi s-au plantat flori. S-au realizat şi multe spaţii verzi şi locuri de joacă", mai adaugă viceprimarul Miklos Gantz.

În cadrul campaniei de demonstrare că municipiul nostru merită un asemenea titlu, mâine debutează la Braşov campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, derulată cu ajutorul Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.

Punctele de colectare vor funcţiona până duminică, la cortul Umbrela Verde din Piaţa Sfatului şi pe strada Uranus, lângă piaţă.

Pentru deşeurile voluminoase braşovenii pot apela la numărul de telefon 0742.490.840, iar o echipa Umbrela Verde va merge la domiciliul solicitantului pentru a ridica deşeul.

Pentru a fi siguri că braşovenii îşi vor da interesul pentru această campanie, organizatorii au apelat şi la o modalitate de răsplată: 17 maşini de călcat, 10 storcătoare de citrice, 5  mixere şi 3 filtre de cafea vor fi oferite drept premii, în urma unei trageri la sorţi a numelor celor care scapă de aparatura stricată din casă.

„Electricele şi electrocasnicele NU se aruncă la gunoi pentru că efectele cu potenţial toxic sunt de 10 ori mai mari decât la deşeurile obişnuite", spune Florin Popa, reprezentant RoRec.

Vineri, în cadrul campaniei, vor fi împărţite stickere pentru maşină, cu mesajul „Eu nu arunc gunoi pe stradă". Acestea vor fi împărţite în principalele intersecţii semaforizate şi parcări publice din centrul oraşului, acţiune la care vor participa şi reprezentanţi ai Primăriei şi ai Poliţiei Rutiere.

Sâmbătă, voluntarii Umbrela Verde, alături de braşovenii care vor să se alăture, vor ecologiza Muntele Tâmpa, între orele 10 - 12.

Duminică, de la ora 14.00, va avea loc extragerea câştigătorilor la tombola organizată pentru acţiunea de colectare a deşeurilor electrice şi electronice.

Tot în cadrul concursului „Capitala verde a României", în Piaţa Sfatului vor fi organizate concerte ale trupelor Iris (vineri de la ora 18.00), Viţa-de-vie şi Direcţia 5 (sâmbătă, de la ora 18.00).

Concursul se încheie la 1 decembrie.

Ce câştigă oraşul câştigător

Oraşul câştigător al campaniei va beneficia în 2011 de promovare la nivel naţional, va primi un set de elemente de semnalizare pentru a fi montate în oraş şi care vor evidenţia faptul că acesta este Capitala Verde a României.

Oraşul câştigător va avea prioritate în dezvoltarea tuturor acţiunilor ulterioare desfăşurate cu sprijinul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite