Taxa pe animal de companie, mai mare decât impozitul pe vilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine refuză să îşi sterilizeze animalul de companie va plăti, anual, o taxă de 300 de lei, cât timp trăieşte patrupedul. Decizia a fost luată de Consiliul Local. În timp ce braşovenii vor plăti noi taxe, azilul de câini de la Stupini, pentru care s-au cheltuit anul acesta 500.000 de lei, arată jalnic.

Toţi braşovenii care au animale de companie, fie ele de rasă sau nu, vor plăti 300 de lei, pe an dacă refuză să le sterilizeze. Taxa este unică indiferent de numărul animalelor deţinute. „Cei care refuză sterilizarea plătesc acest impozit pe an şi vor plăti anual până când vor steriliza animalul. Toate prevederile din Regulament au la bază legislaţia europeană", a spus şeful Serviciului Public Poliţia Animalelor, Flavius Bărbulescu.

Impozitul pe câini şi pisici este mai mare decât cel pentru o casă în centrul Braşovului. Pentru o astfel de locuinţă proprietarul plăteşte 193 de lei pe an. Şi asta în condiţiile în care Braşovul este pe locul IV, pe ţară în ceea ce priveşte cuantumul impozitelor locale.

Autorităţile au luat decizia impunerii acestei taxe pe motiv că persoanele care nu sterilizează câinii şi pisicile intenţionează să îi dea la împerecheat şi să obţină bani din vânzarea puilor. 

Crescătorii de animale nu sunt de acord cu noua taxă. „Sterilizarea este bună pentru ca animalele care nu sunt de rasă să nu se mai înmulţească şi să stea pe străzi. Nu sunt de acord însă cu sterilizarea câinilor de rasîă. Sun de acord că trebuie să plătim un fel de impozit pentru ei, dar nu o taxă pentru că refuzăm sterilizarea", a declarat Constantin Gotcă, crescător de câini.

Azilul de la Stupini de desfiinţează

În timp ce braşovenii vor plăti noi taxe, azilul de la Stupini pentru câini fără stăpân, pentru care s-au cheltuit anul acesta 500.000 de lei, arată jalnic. Există totuşi şi o veste bună. Acesta va fi desfiinţat şi nu va mai înghiţi bani de la bugetul local, adică până la urmă din banii noştri.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru o fotogalerie de la Azilul din Stupini!

Asociaţia „Milioane de Prieteni" va gestiona, gratuit, de acum înainte, pe lângă cei 500 de câini pe care îi are în adăpostul de la Triaj şi pe cei 300 de la Azilul de la Stupini. În termen de trei luni, acesta din urmă va fi închis.

„Este prima zi în care Asociaţia Milioane de Prieteni preia gestiunea Adăpostului de câini din Stupini în urma contractului de asociere cu Primăria Braşov şi aprobat de Consiliul Local. Vom lua primii câini, aproape 30, iar în decurs de trei luni îi vom duce pe toţi la Azilul din Triaj", a declarat ieri dimineaţă Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni Braşov.

Măsura de mutare a câinilor a fost luată pentru că în decurs de zece ani de la înfiinţarea Azilul de la Stupini nu s-a schimabt nimic în ceea ce priveşte problema câinilor fără stăpân.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite