Braşov: Cabana Urlea, amintirea tristă a unui obiectiv turistic FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cabana Urlea, una dintre cele mai cunoscute cabane din Munţii Făgăraş, este părăsită de mai bine de 18 ani. Refugiul a ajuns o ruină care stă să cadă peste trecători.

Cele mai apropiate căi de acces către Cabana Urlea sunt traseele din Voila şi din Sâmbăta de Jos, de-a lungul Râului Breaza şi pe Pârâul Curmăturii. Cabana este situată la 1533 de metri altitudine, într-o zonă în care dificultatea traseului este medie. După aproximativ patru ore de mers, turiştii ajung într-un luminiş înconjurat de creste împădurite de o frumuseţe rară, în care domneşte o clădire ce mai poartă acum doar amintirea unui refugiu.

image

Din nepăsare şi ignoranţă, Cabana Urlea a ajuns o ruină, cu acoperişul şi încăperile distruse de trecerea timpului. „Cabana aceasta a fost cumpărată în urmă cu aproape 20 de ani, însă noii proprietari nu au mai investit nimic în ea. În scurt timp, clădirea a început să se deterioreze, iar în ani a ajuns în paragină. Pe timpuri, cabana oferea zeci de locuri de cazare şi era foarte utilă, prin poziţionarea ei, turiştilor care voiau să înnopteze pe munte", a spus Thomas Bross, şeful Salvamontului Victoria.

image
image

Mâncată de ploi şi ninsori

Împătimiţii muntelui spun că încăperile cabanei nu mai sunt locuibile de mai bine de 18 ani. Pentru că refugiul a fost abandonat, ploile şi ninsorile au distrus în timp acoperişul clădirii, iar apa a măcinat pereţii şi mobilierul.

image

Cabana constituie în continuare unul dintre principalele repere ale traseelor care duc spre Vârful Urlea, de 2475 de metri sau către Lacul Urlea, cu o suprafaţă de 2.500 de metri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite