Braşovul, locul al doilea la turism după capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit ultimelor statistici oraşul de sub Tâmpa a atrat în 2011 cu 25.,7% mai mulţi turişti decât în 2010.

În primele 11 luni ale anului trecut, Braşovul a fost vizitat de 573.255 de turişti. Dacă adunăm şi turiştii care au vizitat Castelul Bran, cifra ajunge la peste un milion de turişti.
Anul acesta a început şi mai bine Poiana Braşov fiind cea mai aglomerată staţiune montană din ţară. Numai weekend-ul trecut peste 10.000 de turişti au venit la schi.

Fruntaşi în topul naţional

Ultimele cifre ale Direţiei Judeţene de Statiscă, plasează Braşovul pe locul al doilea la nivel naţional ca număr de turişti, după Bucureşti.
Din cei peste 500.000 de turişti care au veni la Braşov 473.929 au fost români, iar 99.326 străini. Situaţia s-a schimbat însă în luna octombrie, când a fost sărbătoarea de Haloween. A fost singura lună din an când peste 50% dintre turişti au fost străini.

„Cele mai bune luni pentru turismul braşovean au fost, în 2011, iunie, iulie şi august", ne-a declarat Ioan Popescu, managerul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov.

Peste 80% dintre străinii care vin la Braşov sunt din Europa. Cei mai mulţi au venit din Germania (1.228 persoane), Italia (350 persoane), Franţa (339 persoane), Grecia (281 persoane), Spania (259 persoane), Marea Britanie (257 persoane), dar şi SUA (256 persoane) şi Austria (199 persoane).

Statisticile arată că cele mai vizitate obiective turistice din municipiul Braşov sunt: Biserica Neagră, Piaţa Sfatului, Bastionul Postăvarilor, Cetăţuia Braşov şi, mai ales în lunile de iarnă, Poiana Braşov.

Branul, profit de un milion de euro

Cel mai de top obiectiv turistic din judeţ rămâne fără îndoială Castelul Bran, cu peste 500.000 de vizitatori anual. Din 2009 de când a fost preluat de Dominic Habsburg şi profitul a crescut simţitor ajungând la un milion de euro în 2010. Castelul în sine a fost evaluat de 80 de milioane de euro. Turiştii pot vizita acum 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional. Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au aparţinut familiei regale. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana. Biletele de intrare la Castelul Bran costă între 5 şi 20 de lei. Profitul însă nu vine doar din vânzarea de bilete, ci şi suvenirurile comercializate la magazinul din curte şi organizarea de evenimente. În curând se va deschide şi o cafenea muzeu în castel.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite