Branul şi Sighişoara, în top 10, cele mai cunoscute destinaţii turistice printre căutătorii de vampiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ului linternaute.com plasează Castelul lui Dracula şi oraşul de baştină al şui Vlad Ţepeş între primele atracţiii de gen din lume. printre cele mai cunoscute destinaţii din lume pentru căutătorii de vampiri.

Branul apare în clasament pe locul al treilea. Francezii îl numesc „Castelul lui Dracula". Se menţionează că în secolul al XV-lea, acelaşi prinţ al Valahiei a fost luat prizonier de turci şi închis în turnul Castelului Bran, în inima Munţilor Carpaţi. Acest monument naţional din centrul României aparţine familiei de Habsburg, se menţionează pe site-ul francez, unde turiştii sunt sfătuiţi să rămână peste noapte, în apartamentul amenajat în turn, pentru a fi mai aproape de Dracula.

Despre Sighişoara, care ocupă locul al doilea, se ştie că este oraşul de baştină al „prinţului Valahiei", supranumit „Draculea" şi poreclit Vlad Ţepeş, după cum scrie L"internaute. Site-ul pomeneşte de faptul ca principele român s-a aflat la originea personajului legendar Dracula, creat de scriitorul Bram Stoker. Se menţionează şi că din 1431 până în 1436, tănărul Dracula a trăit alături de tatăl său, Vlad Dracul, în centrul istoric al Sighişoarei, care este înscris în prezent în patrimoniul mondial UNESCO.

Totul destinaţiilor
Iată cum arată clasamentul întocmit de L"internaute:
1. New Orleans
2. Sighişoara
3. Castelul lui Dracula din Bran
4. Forks
5. Castelul Erzsebet
6.Cartierul Camden din Londra
7.Cartierul Liptov din Slovacia
8.. Cartierul Clontarf din Dublin
9. Castelul Glamis
10. Muzeul vampirilor din Paris

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite