65 de pensiuni din zona Bran-Moeciu au fost închise temporar din cauza unor nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bran, pensiuni, protectia consumatorului
bran, pensiuni, protectia consumatorului

Un număr de 65 de pensiuni din zona Bran - Moeciu - Fundata au fost închise temporar de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov din cauza neregulilor constatate în timpul controalelor efectuate.

Cele 65 de pensiuni primeau turişti fără a avea autozitaţii de funcţionare sau certificate de clasificare, potrivit şefului CJPC Braşov, Ionel Spătaru.

"Aceste unităţi de cazare nu mai au voie să primească turişti până la intrarea în legalitate, în caz contrar riscând o amendă de 20.000 de lei şi închiderea definitivă", a spus Spătaru, joi, într-o conferinţă de presă.

Comisarii CJPC Braşov au controlat, în perioada 27 noiembrie - 19 decembrie, circa 400 de unităţi de cazare şi alimentaţie publică din zonele Bran - Moeciu - Fundata, Predeal şi Braşov - Poiana Braşov şi au fost date amenzi totale în valoare de peste 830.000 de lei.

De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare produse alimentare şi nealimentare în valoare de 36.000 de lei şi au fost retrase definitiv de la comercializare produse în valoare de peste 3.200 de lei.

În plus, comisarii CJPC au dispus distrugerea unor produse cu termen de valabilitate expirat, în valoare de 4.000 de lei.

Majoritatea produselor expirate au provenit din piaţa amenajată la intrarea în castelul Bran, prin urmare a fost luată decizia interzicerii comercializării de produse alimentare în această locaţie, potrivit sursei citate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite