Număr record de turişti, la Bran UPDATE
0Peste 10.000 de turişti au luat cu asalt pensiunile din zona Bran-Moeciu-Fundata, la acest sfârşit de săptămână. Pentru că sărbătoarea de „Sfânta Maria" s-a legat anul acesta de weekend şi pentru că vemea a fost frumoasă, muntele i-a atras ca un magnet pe toţi iubitorii de natură şi de distracţie în aer liber.
Weekendul prelungit a adus un număr record de turişti în zona Bran-Moeciu. Pe drumul naţional 73, Braşov-Piteşti, traficul a fost un coşmar, întreg sfârşitul de săptămână.
În zona staţiunilor, maşinile au circulat în permanenţă bară la bară, iar cei care nu şi-au făcut rezervări din timp, au avut surpriza de a nu mai găsi niciun loc de cazare la pensiunile apropiate de drumul naţional.
Click pe imagini pentru a pătrunde în atmosfera de la Bran

În ciuda aglomeraţiei, turiştii s-au distrat pe cinste în preajma grătarelor şi a lăzilor cu bere. „Totul e foarte apetisant. Am luat de toate, mici, cârnaţi, carne de porc. O să continuăm şi cu alte feluri de mâncare, pentru că sunt foarte multe produse tradiţionale, de la mama lor. Este aglomerat şi trebuie să stai şi la coadă pentru mâncare, dar merită, pentru că afară e foarte frumos", a spus, Nicolae Ciucă, un bucureştean de 42 de ani. „Suntem cazaţi la o pensiune, la care am găsit cu greu loc, aşa că trebuie să ne bucurăm de tot ce putem în aceste zile. Toată mâncarea pare delicioasă, aşa că o să stăm la coadă, nu putem pleca fără să gustăm", a declarat Irina Preda, o altă turiştă venită la Bran.
Ca să facă faţă avalanşei de turişti, comercianţii au scos de la păstrare ceaunele de armată, au încins focuri zdravene şi au pregătit cele mai gustoase mâncăruri ale zonei. Fasolea cu cârnaţi, tochitura sau gulaşul au făcut furori printre turiştii veniţi la Bran. „Mâncarea făcută la foc de lemne are alt gust şi altă savoare. Pentru că pregătim cantităţi foarte mari, de 20-30 de kilograme, prepararea durează mai mult, dar apoi mănânci de te lingi pe degete. S-a făcut deja coadă şi încă nu am apucat să servim", a explicat Florin Ursachi, unul dintre comercianţi.
Toate delicatesele culinare au fost preparate la vedere şi s-au vândut cu sume cuprinse între 10 şi 15 lei porţia. „Am pregătit pe grătar bulz, alături de pastramă de berbecuţ. Este un fel de mâncare extrem de apreciat de turişti", a spus Marius Oncioiu, un alt localnic. Alături de felurile delicioase de mâncare, berea a curs în valuri, comercianţii înregistrând vânzări record în acest weekend.
Proprietarii de pensiuni spun că în acest weekend gradul de ocupare a fost de aproape sută la sută în Bran şi că cei mai mulţi oaspeţi vor pleca abia în această seară spre case.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:
