Complex balneoclimateric nou, la Borsec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Borsec va organiza, la sfârşitul lui septembrie, o licitaţie pentru a desemna firma care se va ocupa de construcţia unui complex balneoclimateric, cu săli de tratament, saune şi bazine pentru băi, proiectul finanţat în principal de Ministerul Turismului, cu o valoare de 4,77 milioane euro, fără TVA.

„Proiectul are ca scop relansarea turismului, după ce în anul 2002 s-a închis singura bază de tratament care funcţiona în Borsec. Noul centru va dispune printre altele de o bază de tratament, cu săli de masaj şi hidroterapie, tratament cu nămol, bazine pentru băi termale, saune, săli pentru gimnastică medicinală şi bazine wellness. Investiţia este estimată la 4,7 milioane de euro, fiind în principal fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), dar şi ale primăriei", a declarat primarul oraşului Borsec, Mik Jozsef.

El a adăugat că lucrările de construcţie a complexului vor dura trei ani. Centrul va avea o suprafaţă construită de peste 4.500 de metri pătraţi şi o capacitate de până la 1.200 de persoane pe zi.

Potrivit edilului, în ultimii 15 ani numărul turiştilor care au mers în Borsec a scăzut cu peste 80%, pe fondul numărului redus al unităţilor de primire, al lipsei unui centru de tratament sau de spaţii verzi amenajate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite