Liceenii de la Johannes Honterus, în concert la Biserica Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ansamblul Canzonetta va susţine vineri, 3 iunie 2011, un concert dedicat încheierii anului şcolar, ce va avea loc în Biserica Neagră cu începere de la ora 19.00.

Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice C.A. din România are plăcerea de a găzdui acest concert în care tinerii elevi ai Liceului 'Johannes Honterus', sub conducerea dirijoarei Ingeborg Acker şi acompaniaţi la orgă de Paul Cristian, vor interpreta piese muzicale instrumentale şi vocal-instrumentale. Astfel, se vor putea audia lucrări ale compozitorilor: Thomas Ravenscroft, Johann Kaspar Bachofen, Giuseppe Torelli, Johann Sebastian Bach, Michael Praetorius, precum şi selecţiuni din 'Odae cum Harmoniis' a reformatorului braşovean Johannes Honterus.

Ansamblul Canzonetta a fost înfiinţat în anul 1994, sub îndrumarea lui Ingeborg Acker, din elevi ai liceului 'Johannes Honterus' din Braşov. Copii de la vârsta de 7-8 ani până la liceeni învaţă diferite instrumente (Blockflöte, Xilofon, Metalofon ş.a.) împreună cu cântatul vocal. Astfel s-a născut un ansamblu, care a acumulat un repertoriu diversificat din 5 secole şi cu distribuţii diferite. Pe parcursul anilor corul a cântat în multe oraşe din România şi a întreprins turnee în Germania, Austria si Elveţia. Canzonetta a înregistrat unele dintre concertele sale pe CD şi a avut apariţii la Emisiunea în limba germană din cadrul TVR.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite