Bebeluşul abandonat în câmp, preluat de un asistent maternal din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebeluşul în vârstă de zece luni, căruia mama sa i-a înscenat abandonul, la sfârşitul săptămânii trecute, din cauza sărăciei, va fi externat din Spitalul de Copii Bârlad, marţi, pentru a fi dat în plasament maternal unui asistent profesionist din judeţul Braşov, unde părinţii îşi au domiciliul.

La sesizarea Spitalului de Copii "Sfântul Nicolae" din Bârlad, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în cazul bebeluşului în vârstă de zece luni care, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost transportat cu ambulanţa la spital după ce ar fi fost găsit abandonat pe un câmp de lângă oraşul vasluian Murgeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, poliţiştii au constatat că, de fapt, mama copilului, împreună cu o rudă de-a ei la care femeia locuia de două săptămâni, a înscenat abandonul bebeluşului pentru că nu mai avea posibilităţi financiare să-l crească.

În aceste condiţii, DGASPC Vaslui a decis ca bebeluşul să fie dat în asistenţă maternală sau în plasament în familia extinsă, în judeţul Braşov, acolo unde părinţii copilului îşi au domiciliul.

"Am luat legătura cu Direcţia pentru Protecţia Copilului Braşov şi, în cursul zilei de mâine (n.r.- marţi), bebeluşul va fi preluat din spitalul din Bârlad în vederea instituirii unei măsuri speciale de protecţie. Având în vedere că are vârsta de până la un an, cel mai probabil va ajunge în plasament familial la un asistent maternal profesionist", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu. Femeia care a înscenat abandonul propriului copil, după ce o rudă de-a sa la care locuia a anunţat Poliţia că a găsit pe câmp un bebeluş, a plecat de la domiciliul conjugal din judeţul Braşov în urmă cu două săptămâni pe motiv că este bătută de către soţ.

Potrivit femeii, bărbatul ar fi lovit inclusiv bebeluşul de zece luni, medicii de la Spitalul de Copii Bârlad constatând, în momentul internării, o cicatrice cu două copci în spatele uneia din urechile fetiţei. Cei doi soţi mai au împreună încă un copil, în vârstă de trei ani, care se află în îngrijire la nişte rude din oraşul vasluian Murgeni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite