Inspectoratul Şcolar: Filmul cu elevii care se bat în curtea şcolii a fost făcut în 2008 - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma vizionării filmului, conducerea Inspectoratului Şcolar Braşov a descoperit că filmul de pe site a fost realizat în 2008 şi a precizat că elevii implicaţi au fost sancţionaţi la acel moment, iar acum sunt elevi de liceu. În plus, conducerea Inspectoratului a stabilit că incidentul a avut loc după orele de curs.

Iniţial, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov a anunţat că va declanşa o anchetă la Şcoala Generală nr. 15 din Braşov în cazul a doi elevi care s-au bătut în curtea unităţii de învăţământ, iar imagini în care aceştia apar lovindu-se cu pumnii şi picioarele au fost postate pe internet. ISJ Braşov s-a sesizat în acest caz după ce pe internet a apărut un filmuleţ în care doi elevi se lovesc reciproc cu picioarele şi cu pumnii, încurajaţi de alţi copii, fără ca vreun cadru didactic să intervină.

Potrivit inspectorului adjunct al ISJ Braşov, Vasilica Diaconu, nici conducerea Inspectoratului şi nici directorii Şcolii Generale nr. 15 nu au ştiut despre incident, aflând despre acesta din presă. „Nu am ştiut nimic despre acest filmuleţ. Am aflat şi eu din presă şi m-am uitat pe internet şi într-adevăr am recunoscut zona din curtea şcolii. I-am sunat şi pe cei doi directori ai şcolii şi mi-au spus că nu ştiu nimic despre incident. Astăzi vom merge la şcoală să vedem ce s-a întâmplat, dacă s-a petrecut în pauză şi de ce nu era un cadru didactic în zonă. Vom purta discuţii cu elevii implicaţi, care pot fi uşor identificaţi, dar şi cu părinţii acestora, pentru a vedea ce s-a întâmplat de fapt şi vom lua măsurile care se impun. Este regretabil ce s-a întâmplat pentru că avem foarte multe acţiuni în şcoli de prevenire a actelor de violenţă. Vreau să cred că nu şi-au înscenat copiii un astfel de eveniment", a declarat Diaconu, citată de Mediafax.

Unul dintre directorii şcolii l-a recunoscut din imagini pe unul dintre elevii care s-au bătut şi spune că acesta este un copil foarte silitor, care practică sport de performanţă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite