Gala „Deschide-ţi inima“ organizată de Fundaţia Kronospan a fost un adevărat succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

200 de oameni au răspuns prezent vineri seară la invitaţia Fundaţiei „Kronospan" şi au participat la un bal de caritate, organizat în beneficiul copiilor aflaţi în îngrijirea Hospice.

Gala „Deschide-ţi inima" a fost primul eveniment organizat de Fundaţia Kronospan. Reprezentanţii organizaţiei spun că astfel de evenimente vor deveni o tradiţie la Braşov, dar şi în toată ţara.

„Compania multinaţională Kronospan a înfiinţat această fundaţie pentru că avem multe proiecte care merită finanţare. Avem copii excepţionali care trebuie ajutaţi, avem tineri excepţionali care merită o şansă şi multe alte proiecte deosebite. Şi până acum Kronospan a derulat o serie de proiecte sociale şi culturale. Am susţinut şcoli, universitaţi, copii deosebiţi, comunităţi întregi.

Vrem să le unim pe toate sub umbrela Fundaţiei Kronospan. Acum câteva săptămâni am infiinţat o bursă anuală, prin intermediul căreia, un tânăr excepţional are posibilitatea să studieze la Colegiul Babson din Statele Unite. Mai avem concursul de fotografie, dar şi proiecte de protecţia a mediului la Braşov şi Sebeş. Anul acesta, 1.000 de voluntari au participat la acţiuni de curăţenie", a declarat Oana Bodea, directorul Fundaţiei Kronospan.

Click pe poze pentru mai multe imagini

image

Gala de vineri a fost organizată special pentru copii de la Hospice. „Aceşti copii care suferă de boli limitatoare de viaţă au dreptul la normalitate. Tot ce vor este să înveţe şi să fie fericiţi. Hospice face ceea ce ar trebui să facem fiecare dintre noi. Aceşti copii excepţionali merită tot ceea ce este mai bun", a mai spus Oana Bodea.

Tot ceea ce este mai bun pentru copii

Hospice are în îngrijire 1.400 de bolnavi, dintre care 160 sunt copii. Fundaţia funcţionează la Braşov din 1992 şi asigură asistenţă gratuită persoanelor care suferă de cancer. Între 2004 şi 2008, la Hospice a funcţionat un centru educaţional pentru copii, dar activitatea lui a fost oprită din lipsă de fonduri. Cu ajutorul Fundaţiei Kronospan şi al braşovenilor cu suflet proiectul va fi reluat.

„Centrul Educaţional este singurul care poate oferi acestor copii o şansă minimă la o educaţie personalizată în funcţie de nevoile fiecăruia. Mulţumim Fundaţiei Kronospan pentru tot ce face pentru noi", a spus Gabriela Tokes, coordonator evenimente Hospice „Casa Speranţei".

Pe lângă donaţiile făcute de multe firme înaintea galei, dar şi în timpul balului, la evenimentul de vineri seara a mai avut loc o licitaţie de artă cu scopul strângerii de fonduri. Zeci de artişti şi-au donat operele pentru un scop nobil şi au fost şi piese care s-au adjudecat cu sume de peste 5.000 de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite