Braşov: Peste 300 de audienţe acordate de Avocatul Poporului, în primele luni din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul primului trimestru al anului 2011, Biroul Teritorial Braşov al instituţiei Avocatul Poporului a acordat 303 de audienţe şi a înregistrat 61 de petiţii.

Braşovenii care decid să apeleze la Avocatul Poporului nu trebuie să meargă decât într-o simplă audienţă, unde vor primi toate sfaturile necesare pentru a-şi putea rezolva problemele. Aşa au făcut peste 300 de persoane în prima parte a anului 2011.

Pe lângă cele peste 300 de audienţe acordate şi cele peste 60 de petiţii înregistrate, la Biroul Teritorial Braşov al instituţiei Avocatul Poporului Braşov au fost soluţionate 27 de dosare având ca obiect posibila încălcare a unor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti constituţionale de către autorităţi ale administaţiei publice locale sau centrale. În majoritatea petiţiilor înregistrate a fost invocat dreptul la informaţie, prevăzut de art.31 din Constituţia României, republicată (22 de petiţii) şi au fost solicitate informaţii cu caracter juridic din partea Biroului Teritorial Braşov al instituţiei Avocatul Poporului. Alţi petenţi s-au referit la încălcarea dreptului persoanei vătămate de o autoritate publică, prevăzut de art.52 din Constituţia României, republicată (11 petiţii), dar şi la încălcarea dreptului de proprietate privată, prevăzut de art.44 din Constituţia României (8 petiţii), dar şi la alte alte drepturi şi libertăţi cetăţeneşti constituţionale.

Biroul Teritorial Braşov al instituţiei Avocatul Poporului contribuie la soluţionarea conflictelor dintre persoanele fizice şi autorităţile administraţiei publice, pe cale amiabilă, prin mediere şi dialog, în scopul soluţionării problemelor cetăţenilor.

În acest sens, persoanele fizice se pot adresa Biroului Teritorial Braşov al instituţiei Avocatul Poporului la sediul său din Municipiul Braşov, Piaţa Enescu nr.3, ocazie cu care beneficiază în mod gratuit de audienţă din partea experţilor biroului teritorial, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii - Luni - Joi, orele 9-16, Vineri - orele 9-12.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite