Operatorii aerieni de la Braşov, interesaţi „să evolueze“ la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diamond Da42
Diamond Da42

În timp ce Braşovul încă aşteaptă să aibă un aeroport, proiectul de extindere a pistei Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş ar putea atrage operatorii aerieni de la Braşov.

Potrivit Mediafax, la Târgu-Mureş se aşteaptă deschiderea sesiunii pentru fondurile europene oferite prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Transporturi. Suma necesară pentru extinderea pistei este de aproximativ 40.000.000 de euro.

Un operator aerian din Braşov şi-a prezentat două noi achiziţii de aparate de zbor pentru clasele business, agrement şi speciale la cerere, conform aceleiaşi surse. Aparatele de zbor ar putea fi cumpărate sau închiriate pentru sume cuprinse între 400 şi 1.200 de euro pe ora de zbor, relatează Mediafax.

Aparatele de zbor ar pute fi folosite pe aeroportul „Transilvania", de la Târgu-Mureş. Este vorba despre avionul Diamond Da42 cu patru locuri, disponibil la zboruri fără escală până la 2.000 de kilometri la o viteză de aproximativ 300 kilometri pe oră, şi elicopterul Bell 407 cu şase locuri, potrivit aceleiaşi surse.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite