Banca Mondială vrea autostrada Comarnic-Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada traversează munţii pe Valea Oltului şi urmează să ajungă la Curtea de Argeş
Autostrada traversează munţii pe Valea Oltului şi urmează să ajungă la Curtea de Argeş

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, este contrazisă de Banca Mondială în privinţa construirii autoastrăzii Comarnic-Braşov.

România nu are nicio strategie în domeniul transporturilor, plăteşte foarte scump întreţinerea drumurilor, are servicii de transport şi infrastructură sub aşteptările românilor şi standardele europene", se arată într-un raport al Băncii Mondiale, citat de Gândul.
„Portofoliul de proiecte din domeniul transporturilor reflectă lipsa de strategie", remarcă oficialii BM. Lista de proiecte însumează câteva secţiuni de autostrăzi a căror valoare totală este estimată la 14,8 miliarde de euro şi au un plan de execuţie perioada 2010-2015. În plus, reprezentanţii BM au fost informaţi că următorul proiect de construcţie a unei autostrăzi, în parteneriat public-privat, este Sibiu-Piteşti, cu o valoare estimată la 3,2 miliarde de euro. „Implementarea proiectului Sibiu-Piteşti nu va fi sustenabilă pentru România", concluzioneză reprezentanţii băncii.
„România are nevoie de un proiect de autostradă de mai mică amploare, care să necesite o investiţie mai puţin de 500 de milioane de euro, şi să reducă influenţa imperativelor politice", este sugestia BM. Studiul propune chiar un proiect pilot reprezentat de un drum naţional care să lege Comarnicul de Braşov. Ar costa mai puţin de jumătate de miliard de euro şi nu ar întâmpina mari probleme legate de exproprieri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite