Braşoveancă arestată pentru omor în locul fiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia este mama copilului care în luna martie şi-a împuşcat accidental prietenul de joacă. După trei luni de anchetă, braşoveanca a ajuns după gratii. Ea este acuzată că i-a dat fiulului ei de 12 ani o armă de vânătoare pentru ca acesta să tragă după sticle.

Poliţiştii şi procurorii au reuşit să strângă suficiente probe la dosar şi să ceară judecătorilor arestarea Cristinei Andrişan, de 38 de ani, sub acuzaţiile de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și participaţie improprie la uz de armă letală fără drept.

Propunerea lor a ajuns pe masa judecătorilor din Rupea, la mijlocul săptămânii trecute, care au decis, totuşi, să o lase pe femeie în libertate.

Procurorii au atacat hotărârea cu recurs. Acesta s-a judecat luni, la Tribunalul Braşov. Magistraţii au decis arestarea femeii, iar Cristina Andrişan a fost încătuşată pe loc.

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale au pus deîndată în aplicare mandatul de arestare, au reținut-o pe suspectă, aflată în sala Tribunalului unde s-a judecat recursul și au încarcerat-o în arestul IPJ.Brașov, pentru 29 de zile", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Dacă va fi găsită vinovată, Cristina Andrişan riscă până la 10 ani închisoare. Fiul ei, Manuel, nu va răspunde penal fiindcă are sub 14 ani.

A dat o armă pe mâna unor copii

Tragedia s-a petrecut în seara zilei de 14 martie, pe un câmp situat la un kilometru de intrarea în localitatea Paloş. Doi prieteni, Florin Coznean şi Manuel Andrişan, ambii de 12 ani, se aflau în maşina condusă de mama lui Manuel, Cristina Andrişan. Pe drum, copiii i-au cerut femeii să oprească maşina, pentru a-şi face necesităţile. Apoi, au rugat-o să le dea arma de vânătoare din maşină, o Beretta de calibrul 20 de milimetri, ca să tragă la ţintă, după nişte sticle.

Manuel a tras un foc către sticle, după care vrut să-i dea arma lui Florin, moment în care, din cauza neatenţiei în manipulare, a apăsat pe trăgaci şi l-a împuşcat mortal în cap. Arma cu alice îi aparţinea legal lui Eusebiu Andrişan, soţul femeii, iar aceasta a declarat că a luat-o în maşină pentru a se apăra. Poliţiştii l-au amendat atunci pe Eusebiu Andrişan cu suma de 5.000 de lei, pentru neasigurarea corespunzătoare a armei şi i s-a suspendat permisul de portarmă.

Puşcă deţinută ilegal la Braşov

Poliţiştii au găsit, luni, în casa unei braşovence de 31 de ani, o puşcă cu aer comprimat, de calibrul 5,5 milimetri, pentru care femeia nu avea drept de deţinere. Arma fusese cumpărată din Turcia, luna trecută, şi deocamdată nu ştie cum a putut fi introdusă în ţară. Puşca a fost confiscată de poliţişti, iar braşoveanca este cercetată în stare de libertate pentru infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite