Se caută custozi pentru ariile protejate din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece arii protejate din judeţul Braşov pot fi luate în custodie de către persoanele fizice sau juridice. Data-limită de depunere a proiectelor este 23 februarie 2011.

 „Aninişurile de pe Târlung", „Muntele Tâmpa", „Coloanele de bazalt de la Piatra Cioplită", „Vulcanii Noroioşi de la Băile Homorod", „Microcanionul de bazalt de la Hoghiz", „Peştera Bârlogul Ursului", „Stejărişul Mare", „Stânca bazaltică de la Rupea", „Rezervaţia naturală Cheile Dopca" şi „Holbav" sunt ariile protejate lăsate în paragină din lipsa unei administrări corespunzătoare.

Pentru situl Natura 2000 „Ciucaş", care necesită structură proprie de administrare, Ocolul Silvic Ciucaş RA, împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov intenţionează să depună un dosar de candidatură, în vederea obţinerii custodiei.

Custodia poate fi solicitată atât de către persoane fizice, cât si juridice, cum ar fi autorităţi locale, instituţii publice, institute de cercetare, ocoale silvice, organizaţii neguvernamentale, universităţi. Cei interesaţi pot depune dosarele, întocmite în conformitate cu Ordinul Ministrului Mediului şi Pădurilor nr.1948/2010, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor", a spus Ciprian Băncilă, directorul executiv al APM Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite