Arafat vine la Braşov să salveze Secţia de Urgenţe din Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subsecretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, vine săptămâna viitoare la Braşov să lămurească situaţia Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din Victoria.

Deşi unitatea trebuia să funcţioneze deja, autorităţile judeţene se ceartă, iar birocraţia amână funcţionarea urgenţelor.

Reprezentanţii Prefecturii Braşov susţin că toate procedurile şi etapele necesare înfiinţării Unităţii de Primiri Urgenţe - SMURD Victoria au fost parcurse încă din luna decembrie a anului trecut.
„Considerăm nejustificată întârzierea cu care conducerea Consiliului Judeţean înţelege să emită actul administrativ de aprobare a modificării structurii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă prin înfiinţarea punctului de lucru de la Victoria", a precizat prefectul Ion Gonţea.

Înfiinţarea punctului de lucru de la Victoria al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost avizată de Ministerul Sănătăţii încă din data de 15 decembrie 2011, după ce spitalul a fost închis pe 1 aprilie 2011. Avizul este acordat pentru punctul de lucru al UPU-SMURD şi pentru punctele de lucru de laborator de analize medicale şi de radiologie şi imagistică medicală. Cele trei puncte de lucru ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov ar trebui să funcţioneze la parterul fostului Spital de Boli Cronice Victoria.

Pentru funcţionarea punctului de lucru de la Victoria Direcţia de Sănătate Publică a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea alocaţiilor bugetare de la Bugetul de stat cu sumele necesare cheltuielilor dotării cu medicamente, reactivi şi materiale sanitare, dar şi cu personalul.
Reprezentanţii Prefecturii spun că finanţarea a fost alocată şi doar Consiliul Judeţean mai trebuie să întocmească formalităţile.

Statul de funcţii al punctului de lucru UPU-SMURD de la Victoria prevede existenţa unui număr de 25 de posturi, din care 5 medici, 13 asistenţi medicali, 4 infirmieri şi 3 brancardieri, iar cheltuielile cu personalul se ridică la suma de 45.232 lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite