Românii se distrează sunând la 112. Vezi aici judeţele cu cel mai mare procent de apeluri false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de urgenţă 112 pare a fi preferatul amatorilor de glume proaste. În primele şase luni anului s-au ănregistrat 4,56 de milioane de apeluri, din care nu mai puţin de 3,45 milioane sun false. Bacăul este pe primul loc la apeluri false cu un procent de 85,7%, urmat de Harghita 85%, Călăraşi 83,27% şi Sibiu 83,24%.

Braşovul este la mijlocul acestui clasament. Din 136.134 de apeluri, 103.595 au fost false, adică 76%.

Majoritatea acestor apelurilor, înregistrate la Braşov provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay. Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale.

Clik aici pentru a vedea lista detaliată pe fiecare judeţ în parte

Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi. Recordul la telefoane l-a bătut un braşovean care, într-o singură zi, a sunat de 700 de ori la 112. Anul trecut au mai fost trei persoane care au efectuat peste 2.000 de apeluri şi patru persoane care au efectuat peste 4.000 de apeluri.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite