Peste 100.000 de apeluri false, la numărul de urgenţă 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele trei luni ale anului, la Braşov s-au primit 149.242 de apeluri la numărul unic de urgenţă. Dintre acestea, nu mai puţin de 117.571 de apeluri au fost false, adică 78,78%.

Mulţi braşoveni sună la 112 ca la biroul de informaţii. S-au primit apeluri în care se cereau informaţii despre concediile de maternitate. Autorii apeluri false sunt greu de depistat, fiindcă majoritatea folosesc cartele reîncărcabile. Oricum, amatorii de glume proaste trebuie să ştie că dacă sunt prinşi, riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei. La Braşov însă nu se aplicat nicio sancţiune în primele trei luni ale acestui an.

Copiii nu sunt singurii care se distrează sunând la 112. Lor li se alătură şi adulţii care seara, după un pahar de vin sau de ţuică, sună şi le fac propuneri indecente operatoarelor sau pur şi simplu au chef să vorbească cu cineva. Recordul la telefoane l-a bătut un braşovean care, într-o singură zi, a sunat de 700 de ori la 112. Anul trecut au mai fost trei persoane care au efectuat peste 2.000 de apeluri şi patru persoane care au efectuat peste 4.000 de apeluri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite