Apă contaminată cu germeni fecali, la DSV Braşov UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Braşov au consumat timp de mai multe zile apă plată cu germeni fecali şi clor reziudual din dozatoarele montate în instituţie.

Angajaţii DSV Braşov au constatat că pe bidoanele de la dozatoare instituţiei rămân depuneri ciudate. Aceştia au prelevat probe şi au supus apa analizelor chimice.

Spre stupoarea lor au constatat că apa pe care o băuseră era infestată cu bacterii fecale, bacterii coliforme şi clor rezidual. Medicii veterinari spun că o astfel de contaminare este extrem de periculoasă pentru organismul uman, mai ales pe fondul unor alte afecţiuni. „Am luat legătura cu producătorul şi se va efectua încă o serie de analize, pe apă din acelaşi lot. Dacă analizele vor avea aceleaşi rezultate se va dispune retragerea de pe piaţă a lotului incriminat“, a explicat Dorin Enache, directorul DSV Braşov.

Medicii veterinari spun că nu au depistat cum a fost contaminată apa de la dozatoarele din instuituţie. „Există mai multe Modalităţi prin care apa ar fi putut fi contaminată. Se poate ca dozatorul sau recipienţii să nu fi fost igienizaţi corespunzător sau să existe o sursă de poluare a apei“, a mai  explicat Dorin Enache.

Inspectorii DSV Braşov nu au dezvăluit numele firmei furnizoare de apă, însă au spus că acelaşi tip de apă se comercializează şi în supermarket-uri. Medicii spun că săptămâna viitoare vor preleva probe şi din bidoanele scoase la vânzare pe rafturile magazinelor.

Citeşte AICI cum se numeşte apa contaminată cu germeni fecali distribuită în supermaketuri

Vom reveni cu amănunte

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite