Opt medici universitari, pentru inimile braşovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compartimentul de cardiologie intervenţională şi electrofiziologie, de la Spitalul Judeţean, funcţionează normal. Până azi-dimineaţă au fost montate 23 de stenturi, din cele 40 aprobate anul trecut prin programul naţional.

„Avem opt medici universitari, din întreaga ţară, cu care am încheiat contracte de prestări servicii. Practic, cheltuielile sunt mai mici decât plata unui medic angajat", a precizat dr. Neculoiu Marius, managerul general al Spitalului Judeţean.

S-au realizat doar 23 de implanturi de stenturi, deoarece alocarea de bani s-a făcut în iulie, dar fila de buget a ajuns abia în noiembrie. Până săptămâna viitoare le vom monta şi pe restul, până la 40. Din fericire, cu eforturi proprii şi cu ajutorul Consiliului Judeţean, mai avem la dispoziţie încă 39 de stenturi", a declarat dr. Elena Bobescu, medic specialist în cardiologie la Spitalul Judeţean. Pentru anul în curs, abia în martie-aprilie se va repartiza, pe judeţe, numărul acestor dispozitive medicale folosite pentru împiedicarea blocării circulaţiei sanguine.

20% din buget, „extirpat"

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov a primit, pentru primul trimestru al acestui an, 92,1 milioane de lei. Aproape jumătate din sumă, 41 de milioane de lei, este alocată spitalelor. De exemplu, Judeţeanul primeşte 80% din sumele de anul trecut, în primul trimestru, în contextul în care preţurile la utilităţi şi medicamente au crescut.

Farmaciile vor primi 35 de milioane de lei. Restul banilor, 16,1 milioane de lei vor fi distribuiţi medicilor de familie şi specialiştilor, laboratoarelor de analize şi furnizorilor de dispozitive medicale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a precizat că unităţile sanitare mai au de încasat, de anul trecut, peste 23 de miliarde de lei vechi. Spitalul Judeţean mai are de primit, de la CAS Braşov, 9 miliarde de lei, Maternitatea - 5 miliarde de lei, iar Neurologia, 9 miliarde de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite