Ana Manolache este fotograf pe un vas de croazieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Manolache
Ana Manolache

Deşi este vorba despre un meserie extrem de solicitantă, Ana Manolache face faţă cu brio muncii sale de pe vas.

S-a îndrăgostit de fotografie după ce l-a cunoscut pe actualul ei soţ. Acesta i-a insuflat pasiunea pentru imagine, dar şi pentru prelucrarea ei. „Soţul meu lucra pentru o firmă de organizare evenimente şi am început să îl ajut la editarea foto. Mai târziu, sub îndrumarea lui, am luat aparatul în mână şi am început să fac fotografii. Aşa am descoperit o lume nouă, care m-a incitat şi m-a atras, din primul moment", îşi aminteşte tânăra.

image

Vis devenit realitate

Timp de trei ani, Ana Manolache a fost fotograf în ţară. În 2008, împreună cu soţul ei, a început să se gândească să încerce provocarea de a lucra în străinătate. Amândoi au aplicat pentru două poziţii pe un vas de croazieră. „Înainte de a face acest pas, eu şi soţul meu obişnuiam să glumim în legătură cu oceanul. Chiar şi melodia noastră preferată, «Te Iubesc» a Danei Nălbaru are legătură cu marea. Undeva, în subconştientul meu, a existat întotdeauna dorinţa de a colinda mările. Până la urmă, am ajuns să facem acest lucru", povesteşte tânăra.

Cei doi au luat hotărârea de a pleca pe ocean în urmă cu doi ani. Dorinţa lor a devenit realitate în doar câteva luni, cu mai multe sacrificii. Primul chemat pe una dintre cele 22 de ambarcaţiuni, deţinute de o cunoscută companie de croazieră a fost soţul tinerei. Ana Manolache a mai avut de aşteptat trei luni până să fie chemată. „A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea. Rămasă aici, zi de zi aşteptam cu sufletul la gură un semn de la soţul meu. Timpul a trecut foarte greu", spune Ana.

brasov, ana manolache

Fotograf de vacanţă

Odată ajunsă pe vas, Ana Manolache a făcut tot ce i-a stat în puteri să înveţe ce are de făcut pe poziţia ocupată. „A fost o problemă cu zborul meu şi am ajuns pe vas cu o săptămână întârziere. Trainerul m-a luat deoparte şi mi-a spus că trebuie să recuperez în două ore ce alţii învăţaseră în şapte zile. Nu mi-a fost greu pentru că deţineam noţiunile necesare, trebuia doar să mă adaptez noilor condiţii", spune amuzată tânăra. Chiar dacă se afla pe o ambarcaţiune imensă, pe care se deplasa după hartă, Ana Manolache a câştigat repede aprecierea superiorilor ei şi a fost în scurt timp repartizată pe acelaşi vas cu soţul ei.

Tânăra practică de atunci, cu succes, meseria de „fotograf de vacanţă". „Jobul este stresant, dar frumos. Programul începe la 8.30 şi se termină la 23.00, cu anumite intervale de pauză. Există un target şi un număr de minim 150 de fotografii, pe care trebuie să le realizăm zilnic. Clienţii noştri trebuie să fie mulţumiţi de fotografii şi să le cumpere. Trebuie să fii inventiv, să pui în practică toată creativitatea de care poţi da dovadă. Mi-am îndeplinit mai multe visuri. Am învăţat multe lucruri noi, profesional vorbind, şi am văzut locuri pe care le ştiam doar din fotografii. Am înotat cu delfinii şi am atins cel mai fin nisip din lume", mai spune Ana.

brasov, ana manolache

Întrebări şi răspunsuri

Cum este să lucrezi printre străini?
În SUA, marile companii au reguli stricte, de la care nimeni nu poate face rabat. Sancţiunile sunt la fel de clare. Pe vas lucrezi cu tot felul de oameni şi legi multe prietenii. Vrând nevrând există permanent un schimb cultural şi informaţional care te face să avansezi profesional.

Care este relaţia cu românii de pe vas?

Este clar că spiritual, cultural şi lingvistic te simţi mai apropiat de conaţionalii tăi. Însă prietenia nu ţine cont de acest lucru. Am devenit prietenă cu persoane de diferite naţionalităţi. Am şi prieteni români, chiar braşoveni, pe care i-am cunoscut pe vas, nu în ţară.

Profil

Născută. 12 septembrie 1984, Câmpulung Muscel

Studii. Liceul „Alexandru Ioan Cuza" Bârlad

Familie. Căsătorită, fără copii

Ce-i place

„Îmi place primăvara cu tot ce aduce ea. Multă iarbă, mult verde, flori şi culori vii. La fel de mult îmi place şi toamna pentru că sunt născută în acest anotimp plin de culori. Paleta de galben, roşu şi maro este inegalabilă. Îmi plac căpşunele şi fructele de pădure".

Ce nu-i place

„Urăsc să fiu trădată. Nu îmi place atunci când investesc încredere într-un om, lucru sau proiect, iar apoi speranţele şi aşteptările mele nu se împlinesc. Sentimentul dezamăgirii nu este compatibil cu firea mea optimistă".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite