Braşov: Arteziana din Piaţa Sfatului va fi iluminată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Sfatului din Braşov
Piaţa Sfatului din Braşov

În cadrul unui proiect amplu de reabilitare al Centrului Istoric din Braşov, după Piaţa Unirii va fi reamenajată şi Piaţa Sfatului.

Reabilitarea Pieţei Sfatului şi a zonelor de acces în această zonă se va face în următorii doi ani, iar valoarea estimativă a proiectului se ridică la valoarea de 3,16 milioane de euro.

În cadrul acestui proiect se va înlocui cu granit întreg pavimentul din Piaţa Sfatului, urmând să fie înlocuit şi întregul iluminat public, cu un sistem care se pliază pe arhitectura din piaţă.

În acelaşi timp, se va reamenaja şi fântâna arteziană din Piaţa Sfatului, urmând să beneficieze de un sistem modern de iluminare. De asemenea, se vor înlocui toate reţelele subterane din Piaţa Sfatului, iar cele supraterane vor fi transformate în reţele subterane.

Lucrări de înlocuire a pavajului şi de reamenajare a iluminatului public se vor efectua şi în Piaţa Enescu şi străzile Diaconu Coresi şi Apollonia Hirscher.

98% din bugetul total al investiţiei va fi acoperit din fonduri europene, iar 2% din buget va fi asigurat de Primăria Braşov. Mai avem nevoie doar de avizul de la Cultură, după care vrem ca, până la sfârşitul lunii iunie să depunem proiectul, pentru obţinerea finanţării, la ADR 7 Centru.

Acest proiect de reabilitare a Pieţei Sfatului este ultimul inclus în strategia Consiliului Local pentru reamenajarea Centrului Istoric al Braşovului. Prin aceste proiecte ne-am propus să redăm Centrului Istoric acel aer din anii '60 - '70", a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite