Ambasadorul Israelului, impresionat de ce a văzut la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Israelului în România, Dan Ben-Eliezer, a făcut astăzi un tur al Braşovului şi s-a arătat impresionat de ceea ce a întâlnit în oraşul de sub Tâmpa. Ambasadorul s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, cu care a discutat posibilitatea închegării unor legături, pe linie de turism.

Ambasadorul Israelului în România, Dan Ben-Eliezer, a poposit ieri la Braşov, odată cu una dintre cele mai importante sărbători evreieşti, Purim. Astăzi, ambasadorul a vizitat oraşul şi s-a întâlnit cu edilii judeţeni.

„Ambasadorul Israelului în România a avut ocazia de a vedea astăzi obiectivele importante din Braşov, a mers în Schei, la Biserica Neagră şi pe raza întregului centru istoric. Dorim să promovăm oraşul nostru şi touristic, pentru a avea cât mai mulţi turişti israelieni", a spus Tiberiu Roth, preşedintele Comunităţii Evreieşti de la Braşov.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov spun că discuţiile cu ambasadorul Israelului au fost de bun augur.

„Dumnealor s-au arătat foarte interesaţi de colaborarea pe care o avem cu Nurnberg-ul, de exemplu, şi ne-am gândit că am putea încheiao colaborare asemănătoare cu oraşe din Israel. În urmă cu mai mulţi ani, când am făcut o vizită în Israel, am constatat că acolo cea mai mare comunitate străină era reprezentată de evreii plecaţi din România, aproximativ 400.000. Între timp nu mai sunt aceştia majoritari, însă tot considerăm binevenită posibilitatea alocării unor fonduri pentru schimburi cultural. Am discutat cu ambasadorul şi despre latura economică, ţinând cont că la Braşov au activitate mai multe firme din Israel", a explicat Aristotel Căncescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite