Un an de la moartea rugbistului braşovean Alex Grădinaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, rugbistul a suferit un grav accident la coloana vertebrală, în timpul unui meci. Familia cere dreptate în justiţie şi acuză de neglijenţă clubul şi spitalul în care a fost tratat tânărul, în ultimele patru luni de viaţă.

Accidentul s-a produs în timpul unui meci de campionat, în timp ce grămada s-a prăbuşit peste Alex. În acel moment, băiatului i-a fost secţionată coloana vertebrală, în zona cervicală, fiindu-i fracturate vertebrele C4 şi C5.

Ajuns în stare critică la spitalul din Timişoara, Alex a suferit o intervenţie chirurgicală complicată, care a durat şapte ore. Reprezentanţii CS Universitar „Aurel Vlaicu" au şi ei partea lor de vină. Astfel, imediat după incident, Alex a fost luat de pe teren „ca un sac de cartofi", fără să i se pună gulerul de imobilizare sau să fie transportat pe targă.

Luna aceasta, familia şi prietenii au comemorat un an de la pierderea tânărului de 19 ani. La parastas au fost prezenţi prietenii sportivului, foştii colegi de la clubul „Aurel Vlaicu"Arad, echipă de care aparţinea Alex în momentul accidentului, dar şi rudele tânărului.

Federaţia Română de Rugby l-a uitat complet pe tânărul care şi-a dat viaţa pentru sportul cu mingea ovală. Mai mult, reprezentanţii forului nu au mai dat nici măcar un telefon familiei, de la tragicul eveniment, ce să mai vorbim despre un eventual sprijin material.

Cei de la Federaţie chiar ne-au avertizat să nu-i dăm în judecată, fiindcă nu vom avea nimic de câştigat", a menţionat sor a lui Alex Grădinaru, Andreea. Familia tânărului a intentat un proces Clubului Sportiv Universitar „Aurel Vlaicu", din Arad, dar a acţionat în judecată şi Spitalul Judeţean din Timişoara, acolo unde a fost transferat Alex, imediat după accident.

Caz asemănător cu cel al lui Neşu

Dacă Alex nu era lăsat să moară, pur şi simplu, pe un pat de spital din Timişoara, acesta ar fi avut şanse de supravieţuire. După operaţie, niciun medic nu s-a mai ocupat de Alex. L-au abandonat şi aşteptau să moară. Familiei i s-a recomandat să-l ducă pe tânăr în străinătate şi să-l opereze acolo. Însă, cei dragi nu au reuşit să strângă suma necesară pentru o astfel de intervenţie chirurgicală.

În timp ce Alex era pe patul de spital, medicii de acolo ne întrebau, deja, dacă nu vrem să-i donăm organele, după moarte. Noi am dat în judecată spitalul şi clubul de rugby din Arad, pentru că ne dorim să se facă dreptate. Până în prezent nu s-a decis nimic, iar următoarul termen va avea loc în luna septembrie. Dacă Alex avea şansa să fie tratat în străinătate, sunt sigură că ar fi fost salvat. Vedeţi exemplul concret al fotbalistului Mihai Neşu, care a suferit o accidentare asemănătoare şi a fost salvat", a menţionat Andreea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite