Proprietarii de animale şi de maşini puternice, tăiaţi de la ajutorul de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru această iarnă, sunt exceptaţi de la plata ajutorului de încălzire mai multe categorii de braşoveni. Proprietarii de tractoare, drujbe sau terenuri de câteva hectare nu vor mai primi ajutor de la stat.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă a guvernului, publicate la sfârşitul lunii septembrie, se stabilesc categoriile de persoane care, indiferent de venituri, nu mai beneficiază de ajutoare de încălzire în această iarnă.

Este vorba despre cei care deţin alte spaţii locative sau imobile în afara locuinţei de domiciliu, dar şi despre cei care posedă autoturisme care depăşesc 1600 cmc, autoutilitare, camioane, remorci, microbuze sau autobuze. Nici cei care deţin utilaje gospodăreşti, precum tractor, combină autopropulsată, presă de ulei, moară de cereale, gater sau drujbă, nu vor mai fi ajutaţi de stat să se încălzească la iarnă.

În aceeaşi categorie intră orice persoană care deţine un cont bancar cu o valoare mai mare de 3000 de lei, dar şi cei care locuiesc la casă şi beneficiază de o curte generoasă (mai mare de 1000 de mp, în zona urbană sau mai mare de 2000 de mp, în zona rurală). Şi familiile care au mai mult de un ha de teren arabil, pe cap de membru, sau mai mult de trei bovine, cinci porcine,  20 de ovine/caprine sau 15 familii de albine sunt exceptate de la plata ajutorului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite