Încep intimidările la Braşov: Finanţiştii, ameninţaţi că li se desface contractul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Finanţelor s-au adunat în faţa instituţiei. Foto: Bogdan Crăciun
Angajaţii Finanţelor s-au adunat în faţa instituţiei. Foto: Bogdan Crăciun

Bugetarii încep să paralizeze activitatea la Braşov. Funcţionarii publici au întrerupt lucrul, în semn de solidaritate cu finanţiştii din Bucureşti, care au ocupat efectiv sediul Ministerului de FInanţe din Bucureşti.

14.00 Spiritele s-au încins în faţa Direcţiei de Finanţe Braşov. Mai mulţi protestatari au intrat în clădirea instituţiei şi le-au cerut şefilor să iasă din birouri şi să li se alăture. Rândurile protestatarilor braşoveni au fost îngroşate astăzi de angajaţi ai filialelor din judeţ.

a

„Am venit de la Râşnov la Braşov pentru că numai uniţi putem schimba ceva. Nu ne aşteptăm ca cineva să vină să negocieze cu noi, însă trebuie să tragem un semnal de alarmă, pentru că aşa nu se mai poate trăi", a declarat Eugen Stăncescu, unul dintre angajaţii filialei de la Râşnov a Direcţiei de Finanţe.

b

„Este o acţiune de amploare şi am preferat să fim uniţi la Braşov, decât răsfiraţi în judeţ. Reducerile salariale şi tăierea sporurilor ne-au adus la un salariu micşorat cu 60-75 la sută. Am făcut credite, în baza vechiului salariu, pe care nu le mai putem plăti", a spus Mărioara Oltean, o angajată a Finanţelor de la Făgăraş.

Bugetarii spun că nu vor renunţa la proteste, dacă revendicările lor nu vor fi ascultate.

image

„Suntem aici din cauza sărăciei. După ce intră salariul pe card, ne ajung banii doar câteva zile. Ne aşteptăm la măsuri dure care se vor lua împotriva noastră pentru această grevă, dar nu putem renunţa la protest pentru că nu putem trăi. Când o să se termine sărăcia, atunci o să se termine şi protestele", a spus Ioan Truşcu, un alt protestatar.

d

12.30 Treburile încep să  se agite la Finanţele din Braşov. Dacă până acum protestul era liniştit, iar oamenii doar stăteau în faţa instituţiei, de câteva minute cetăţenii au început să scandeze: „Ruşine! Nu ne daţi afară! Ieşiţi afară!“

Potrivit prinbrasov.com, protestatarii au fost ameninţaţi de către o doamnă din conducerea Finanţelor Braşovene că vor fi concediaţi cu toţii dacă nu opresc imediat protestul.

12.00 După ce funcţionarii de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Braşov au întrerupt lucrul ieri, protestul fiind continuat azi de dimineaţă, nemulţumirile oamenilor au răbufnit şi în alte instituţii.

Oamenii au înterupt lucrul al Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

„Toţi ne confruntăm cu aceeaşi problemă. Salariile au fost diminuate, iar personalul a fost înjumătăţit. Suntem nevoiţi să muncim dublu, pentru un salariu foarte mic. Protestul este spontan, însă suntem hotărâţi să nu mai lucrăm deloc, dacă probleme noastre nu vor fi rezolvate", a declarat Titiana Manea, liderul sindical de la AJOFM Braşov.

Activitatea instituţiilor a fost complet paralizată.

Surse din rândul funcţionarilor de la Casa de Pensii ne-au dezvăluit că şeful instituţiei, Mihai Tarbă, i-a ameninţat ieri pe sindicalişti că, dacă se raliază protestului, vor fi daţi afară!

Revenim cu amănunte. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite