Susţinut de autorităţi, aeroportul de la Ghimbav se împiedică în hârtii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

După ce reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov s-au plâns că Prefectura le pune beţe în roate în ceea ce priveşte exproprierile în zona pe care este proiectat aeroportul, prefectul Braşovului, Ion Gonţea transmite asigurări că nu se opune în niciun fel proiectului.

„De pe orice poziţie m-am aflat, mă aflu şi mă voi afla, voi sprijini această investiţie. Aeroportul este extrem de necesar pentru Braşov, dar şi pentru zona învecinată, judeţele Covasna şi Harghita. Este o falsă impresie aceea că Prefectura se opune acestui proiect. Susţinem prin orice mijloace investiţia şi facem ce ne intră în atribuţii, adică verificăm legalitatea actelor emise de titularul investiţiei", a spus Ion Gonţea, prefectul Braşovului.

Mărul discordiei între autorităţile braşovene este o porţiune de teren care a ajuns în proprietatea Consiliului Judeţean chiar pentru construcţia aeroportului. Pentru că planurile iniţiale s-au modificat, aeroportul este acum proiectat pe doar 100 de hectare, nu pe 200, cum se preconiza iniţial.

Acte peste acte

Prefectura Braşov propune ca hectarele rămase libere să fie folosite pentru împroprietăriri în Ghimbav şi solicită Consiliului Judeţean să anexeze la fiecare hotărâre de-a sa toate actele doveditoare ale legalităţii demersurilor.

„Am făcut toate eforturile ca documentele transmise spre avizare să fie complete , dar probabil că a existat o ruptură între Consiliul Judeţean şi Prefectură, probabil că ar trebui să existe şi anumite întâlniri. Cât despre porţiunea de teren care rămâne liberă şi noi suntem de acord ca aceasta să fie folosită de Ghimbav", a spus Radu Ispas, administratorul public al judeţului Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite