Competiţie: cine face primul aeroport la Braşov?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Nicolae Ţucunel, anunţă că lucrările la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav vor începe în martie 2011, investiţia fiind redimensionată de la 100 la 50 de milioane de lei. 

Totodată, Ţucunel a anunţat că investiţiile în proiectul Consiliului Local Braşov, care vizează construirea unui aeroport de mai mici dimensiuni, se ridică la 25 de milioane de euro. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov este încântat că, în sfârşit, Consiliul Judeţean Braşov a fixat ca dată de începere a lucrărilor la Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav luna martie a anului viitor. „Din ce am înţeles, s-a şi redimensionat investiţia la 50 de milioane de euro, nu 100 de milioane de euro, aşa cum era până acum”, a explicat Ţucunel, citat de bzb.ro, care a anunţat că oamenii de afaceri din Braşov sunt încântaţi de această decizia a factorilor de conducere ai judeţului.
Pe de altă parte, Ţucunel a precizat că, la nivelul Consiliului Local Braşov, continuă planurile şi pregătirile pentru proiectul Aerodromului Iosif Şilimon, un aeroport de mai mici dimensiuni. „O evaluare grosso-modo ne duce la o investiţie de 25 de milioane de euro”, a precizat Ţucunel, care este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Aerodromului Iosif Şilimon, societatea care urmează să administreze aeroportul din planurile municipalităţile braşovene. „Oricum, cele două aeroporturi sunt complementare şi vor atrage investiţii uriaşe în zona Braşovului. De exemplu, cei de la Premium Aerotec vor avea nevoie să transporte nituri către fabrica din Ghimbav şi le-ar fi mult mai simplu să le transporte în aer, decât să piardă timp prin transportul rutier”, a mai spus sursa citată.

Cert este că, deocamdată, aeroportul Consiliului Local este la nivelul de proiect, iar cel al Consiliului Judeţean la stadiul de teren viran administrat de un director cercetat de DNA pentru trafic de terenuri pe vremea când conducea aeroportul Băneasa....

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite