EDITORIAL Vreau şi eu o maşină de Poliţie, pentru decor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu spun că nu înţeleg nevoia de spectaculos, mai ales în cazul ştirilor de televiziune. Înţeleg şi necesitatea de a da dramatism unei ştiri. Dar nu înţeleg ca o firmă privată, fie ea şi a magnatului braşovean Adrian Sârbu, să îmi bage mâna în buzunar.

Din ciclul Pro(ştii) plătesc şi Sârbu câştigă, dau ca exemplu două crime de la Braşov. Evident, în prime time, la ştirile Pro Tv a fost prezentat cazul crimei pasionale de la Braşov (idiotul care şi-a înjunghiat nevasta de vreo 14 ori). Până aici, nimic neobişnuit, numai că, de dragul decorului, ce nu face Miliţia, pardon, Poliţia!

Deşi crima fusese cu o noapte înainte, Miliţia-Poliţie a trimis o maşină de decor la locul crimei, ca să iasă „directul" pasionant, cu luminile de la girofar în funcţiune. Nu aveau ce cerceta la ora aia, nu aveau de ce să se afle acolo. Mai mult, era evident că băieţii veniseră pentru decor.

La nici o zi distanţă, apare nebunia cu avocatul braşovean reţinut pentru că a comandat moartea nevestei. Evident, povestea se repetă. Vine reporterul de la Bucureşti, iar la ora 19.00, nino-nino, maşina de Poliţie. Să înţeleg că băieţii ăştia de la Poliţie nu au altă treabă? Decât să fie figuranţi  la ştiri? Păi atunci chiar are dreptate ministrul Traian Igaş, să mai dea afară din ei.

Mai mult, nu înţeleg de ce se lamentează poliţiştii că nu au bani de benzină pentru misiuni, că doar nu au plătit combustibilul din leafa aia redusă? Sau poate erau în misiune, să facă decorul dramatic pentru cei de la Pro? Să ştim şi noi, dacă tot e pe banii noştri...

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite