Braşov: Bani nerambursabili pentru microîntreprinderi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a anunţat că a fost reluat procesul de contractare, prin fonduri structurale nerambursabile, pentru finanţarea microîntreprinderilor.


ADR Centru pune la dispoziţia celor itneresaţi peste 21,8 milioane de euro, pentru dezvoltarea unor proiecte care solicită o sumă nerambursabilă de peste 71 milioane de euro. Primele două firme care au semnat contractele de finanţare din fonduri REGIO, în această sesiune, provin din judeţele Covasna şi Harghita.

Proiectul depus de o societate din Sfântu Gheorghe se referă la achiziţionarea unui echipament tehnologic cu laser, cu utilizare în medicina dentară, pentru care se solicită peste 181.000 de lei fonduri nerambursabile, pe o perioadă de opt luni. Valoarea totală a acestui proiect este de aproape 226.000 de lei.

Prin celălalt proiect, depus de o firmă din Gheorghieni, se solicită aproape 833.000 de lei pentru dezvoltarea unei pension agroturistice. Valoarea totală a acestui proiect, ce se va derula pe o perioadă de doi ani, este de peste 2,3 milioane de lei, în condiţiile în care cofinanţarea privată va fi de aproape 1,6 milioane de lei.

La nivelul Regiunii Centru au fost depuse spre finanţare, de când s-a lansat acest domeniu major de intervenţie, 667 de proiecte. Potrivit ultimelor reglementări, prin acest domeniu se poate obţine o finanţare nerambursabilă de 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite