Bărbatul suspectat în cazul crimei din Braşov are opt condamnări pentru furt şi tâlhărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Bărbatul suspectat în cazul crimei petrecute vineri într-un apartament din Braşov a fost reţinut, anchetatorii stabilind că agresorul, care are la activ opt condamnări pentru furt şi tâlhărie, le-a furat celor doi soţi verighetele de aur, pe care le-a vândut la o casă de amanet.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Alina Popescu, suspectul, Dinu Dan Ciprian, în vârstă de 35 de ani, a fost reţinut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav, tentativă de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu.

"Potrivit cercetărilor, suspectul le-a abordat pe victime, joi, în jurul orei 17.00, în faţa blocului acestora, apoi a intrat la ele în casă. L-a lovit pe bărbat de mai multe ori cu pumnii în faţă şi în piept, iar pe femeie, de asemenea, în faţă. I-a lovit pentru că le-a cerut bani, iar aceştia l-au refuzat", a spus Popescu, după cum arată Mediafax.

După ce i-a lovit şi i-a lăsat inconştienţi, suspectul le-a luat celor doi soţi verighetele de aur de pe degete, dar şi un inel al bătrânei, bijuterii pe care le-a vândut la o casă de amanet pentru 260 de lei. În urma necropsiei, s-a stabilit că bătrânul a murit în urma unui traumatism cranio-facial, dar şi a hemoragiilor interne provocate de loviturile primite.

De asemenea, bătrâna, care suferă de Allzheimer, a suferit traumatisme cranio-faciale şi leziuni la mâini, fiind în continaure internată la Spitalul Judeţean Braşov. Cei doi bătrâni au zăcut în casă mai bine de 16 ore, până a doua zi dimineaţă, în jurul orei 09.30, când au fost găsiţi de poştăriţa care le aducea pensia şi care a anunţat Poliţia. Dinu Dan Ciprian a fost ridicat de poliţişti, sâmbătă, de la locuinţa lui de pe strada Lungă din Braşov, fără să opună rezistenţă. El şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor.

Concubina bărbatului, în vârstă de 27 de ani, a spus că a observat, joi seară, când bărbatul a venit acasă, că acesta avea pete de sânge pe haine, însă în momentul în care l-a întrebat ce s-a întâmplat, acesta i-a spus să îl lase în pace. Vecinii spun că bărbatul a fost eliberat din închisoare în urmă cu o lună şi că de ceva vreme venea acasă cu diverse obiecte electrocasnice, bănuid că acesta s-a apucat din nou de furat.

Potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, suspectul are opt condamnări la activ, începând cu 1994, pentru furt şi tâlhărie. Ultima condamnare a acestuia a fost în 2009, când a primit şase ani şi şase luni de închisoare pentru furt, însă a fost eliberat condiţionat în septembrie 2012. Dinu Dan Ciprian a fost ridicat de poliţişti, sâmbătă, de la domiciliul său de pe Strada Lungă din Braşov, după ce criminaliştii au găsit amprentele acestuia la locul crimei.

Un bătrân în vârstă de 82 de ani, care locuia împreună cu soţia sa într-un apartament de pe Bulevardul Gării din Braşov, a fost găsit mort, vineri dimineaţă, de către poştăriţa care aducea pensia. De asemenea, soţia bătrânului, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită inconştinetă, cu răni grave la cap, fiind transportată la spital. Bătrânul fusese director în cadrul CFR Braşov, iar soţia lui, arhitect. Un vecin a povestit poliţiştilor că, joi seară, în jurul orei 16.00, i-a văzut pe cei doi soţi stând pe bancă în faţa blocului împreună cu un necunoscut.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite