Accident cu zece maşini distruse, ţinut la secret! Ce ascunde Poliţia? UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 maşini distruse, o tânără proiectată pe şosea cu tot cu uşa din faţă a autoturismului în care urcase şi nicio vorbă din partea poliţiştilor. Doi dintre martori însă au filmat scenele cu telefonul mobil şi au trimis imaginile postului MIX TV.

Update ora 13.06

IPJ Braşov a emis, azi, un comunicat de presă cu privire la modul în care s-a produs accidentul de circulaţie.

Potrivit datelor oficiale prezentate de Poliţie, evenimentul rutier a avut loc în seara zilei de 8 aprilie şi a fost provocat de un braşovean de 30 de ani, stabilit de 5 ani în Suedia, care a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Conducătorul auto conducea cu viteză un autoturism  marca BMW 520, înmatriculat în Suedia, din directia Piaţa Unirii spre Poarta Schei şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucât nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a acroşat şase autoturisme parcate regulamentar, pe partea dreaptă a sensului său de mers. În urma accidentului a rezultat avarierea celor şase autoturisme şi rănirea uşoară a lui S.M., de 16 ani, din Braşov, prietena conducătorului auto, şi P.R.S., de 20 ani din Braşov, fratele conducătorului auto, ambii pasageri în autoturism. De asemenea, autoturismul implicat in accident a suferit avarii majore, în sensul că partea lateral dreaptă a fost distrusă şi roata faţă dreaptă smulsă din prezoane. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Braşov pentru acordarea de îngrijiri medicale", se precizează în comunicatul de presă al IPJ Braşov.

Poliţiştii l-au testat pe şoferul de 30 de ani cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecinţă, braşoveanul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Referitor la maşinile avariate, societăţile de asigurare au demarat procedurile de întocmire a dosarelor de daune  şi, în funcţie de rezultatul cercetărilor, se vor îndrepta împotriva şoferului vinovat. „În prezent, cercetările sunt continuate de Biroul Poliţiei Rutiere Braşov, încadrarea juridică a faptei urmând să se facă în raport de rezultatul alcoolemiei şi relativ la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă", mai spun poliţiştii. 

Potrivit martorilor, citaţi de MIX TV, puţin înainte de miezul nopţii, s-a auzit o bubuitură puternică, în zona străzii Nicolae Bălcescu.  Aceştia spun că au văzut scene desprinse parcă din filme. Două maşini ar fi coborât pe strada Nicolae Bălcescu în mare viteză. Parcă erau la curse, spun martorii. La un moment dat, autoturismele au zburat dintr-o parte în alta a drumului, unde mai multe autovehicule erau parcate. După câteva secunde, au apărut ca din senin la faţa locului câteva maşini înmatriculate în Bulgaria. Au dispărut după doar câteva secunde.

În pofida faptului că evenimentul nu este unul minor şi a existat şi o victimă, poliţiştii ţin totul sub tăcere. De ce credeţi că au luat o astfel de decizie?? Comentaţi mai jos!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite