Brașov: Împușcături la Rupea, o persoană a fost rănită grav! UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O altercație spontană a izbucnit, aseară, într-un bar din centrul orașului Rupea, din județul Brașov.

17.01.2011 - 15.15  Poliţiştii au reţinut patru persoane implicate în scandalul de sâmbătă noaptea de la  Rupea.

Este vorba despre B. Csaba, de 19 ani, B.Sorin, de 16 ani, L.Mirel, de 25 ani și L. Adalbert, de 20 ani. Cei patru au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice şi distrugere.  

Încadrarea juridică a agresiunilor fizice urmează a fi stabilită după ce victimele se vor prezenta la Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov, în vederea eliberării certificatelor medico-legale. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs evenimentul", a precizat purtătorul e cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

16.01.2011 - 14.35 Eu am ieşit aseară cu soţia şi copilul de un an şi jumătate într-un bar. Când am ajuns eu scandalul începuse deja. I-am zis celui care trăgea să se oprească, fiindcă am un copil mic lângă mine.

Însă, în acel moment el a tras în mine şi m-a rănit grav. Din acel moment nu mai ştiu nimic, m-am trezit abia în această dimineaţă. Nu ştiu de ce a tras în mine, eu nu am avut niciodată vreun conflict cu el.

Sunt sigur că nu va fi tras la răspundere pentru ceea ce a făcut pentru că socrul lui lucrează la Primăria din Rupea şi are relaţii. Nu este pentru prima dată când acest om trage în oameni, dar nu s-a luat nicio măsură împotriva lui.

Cel care a tras în mine era băut atunci când m-a atacat. Am înţeles că acesta a venit la bar, direct de la o partidă de vânătoare“, a declarat bărbatul de etnie romă împuşcat în umăr, Adrian Budi.

image

16.01.2011 - 14.15 Cel care a deschis focul se numeşte Eusebiu Andreşan, în vârstă de 40 de ani, iar persoana de etnie romă rănită se numeşte Adrian Budi şi are 32 de ani.

16.01.2011 -11.00 Poliţiştii braşoveni au prezentat versiunea oficială a întregului scandal de la Rupea: „În respectivul bar se aflau patru indivizi în stare de ebrietate care se manifestau zgomotos iar la un moment dat au intrat două persoane cu scopul de a-şi cumpăra ţigări. Fără vreun motiv anume grupul de patru indivizi a început să prolifereze injurii şi ameninţări cu scopul de a provoca scandal, situaţie ce a degenerat într-un conflict spontan.

În acel moment, la o masă, în calitate de consumator se afla un cetăţean din localitate, care a intervenit să aplaneze scandalul având în vedere situaţia creată. Cei patru indivizi, aflaţi în avansată stare de ebrietate au utilizat în timpul altercaţiei scaune şi tacuri de biliard încercând să-i lovească pe cei trei, care între timp au reuşit să iasă din local şi să fugă în stradă.

Agresorii au procedat la urmărirea victimelor şi în stradă şi dat fiind pericolul iminent la care erau expuşi, cetăţeanul care iniţial a intervenit în ajutorul celor doi, deţinând în mod legal o armă neletală a executat, în scopul autoapărării, două focuri de armă. Unul din gloanţele de cauciuc trase i-au provocat o leziune minoră, în zona toracică, unuia din grupul de agresori.

Din verificările efectuate s-a stabilit că arma folosită este un pistol de calibru 9 mm marca CZ ,cu bile de cauciuc, pe care posesorul îl deţinea în mod legal. Diagnosticul victimei rezultat în urma examinării medicale este: «Plaga împuşcata nepenetrata torace antero-superioara dreapta (intraclavicular), stare de ebrietate in faza de excitaţie, accese de violenta excesiva cu distrugere si agresare de personal medical».

Proprietarul localului a depus plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 217 Cod penal. Prejudiciul cauzat este estimat la valoarea de 1.500 lei. În continuare, poliţiştii, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Rupea efectuează o anchetă sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, urmând să se dispună măsurile legale împotriva celor vinovaţi“.

16.01.2011 - 10.45 Potrivit stirileprotv.ro, bărbatul care a tras are permis de port armă şi susţine că se afla în legitimă apărare. Potrivit lui, ceilalţi ar fi nişte scandalagii, de care se tem până şi poliţiştii. Omul de afaceri a declarat că grupul de ţigani s-ar fi luat de doi agenţi de poliţie, iar el a sărit în ajutorul oamenilor legii.

16.01.2011 - 10.25 Victima a fost împuşcată cu un pistol cu bile de cauciuc.

16.01.2011 - 10.00 Din primele cercetări, conflictul ar fi pornit de la o ţigară pe care agresorul i-ar fi cerut-o victimei. În momentul în care bărbatul de etnie romă l-a refuzat pe omul de afaceri, ultimul a deschis focul.

15.01.2011 - 23.00 Se pare că bărbatul rănit, care este de etnie romă, a fost împușcat în omoplatul drept și în picior. Victima a fost stabilizată de medicii sosiți la fața locului și a fost transportată la Spitalul Județean din Brașov, acolo unde a suferit o intervenție chirurgicală

15.01.2011 - 22.45 Conflictul a avut loc în jurul orei 20.00, între un grup de țigani și unul de români. Cel care a deschis focul este un cunoscut om de afaceri din Rupea. Poliția face cercetări pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

La fața locului au sosit mai multe echipaje ale Jandarmerie, pentru a-i potoli pe scandalagii.

Vom reveni cu amănunte!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite