Maşină spulberată de tren, la Cristian! Două femei au murit, iar supravieţuitorii sunt în stare critică UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un grav accident a avut loc, în jurul orei 10.30, între un autoturism şi un tren, la intrarea în comuna Cristian dinspre Braşov.

14.30 Cei doi bărbaţi se află acum internaţi la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Braşov, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lor de supravieţuire. Cei doi au suferit traumatisme craniene şi pulmonare, dar şi leziuni grave ale organelor interne.

„Unul dintre pacienţi are un traumatism cranian, contuzie pulmonară, fractură de bazin şi hemoragie abdominală, iar celălalt are plăgi multiple la nivelul feţei, traumatism cranian, contuzie pulmonară, fracturi costale multiple pe partea dreaptă şi un hematom renal“, ne-a declarat medicul de gardă de la unitatea de primiri urgenţă a spitalului.

13.30 Accidentul s-a produs la intrarea în Cristian, la o trecere cu calea ferată, fără barieră, semnalizată cu crucea Sfântului Andrei. Martorii tragediei povestesc că şoferul unui autoturism a traversat calea ferată fără să se asigure, iar mecanicul trenului care se îndrepta spre Braşov nu a putut evita impactul.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru o fotogalerie de la accidentul feroviar!

„Mecanicul a sunat alarma efectiv până a lovit maşina. E clar că şoferul nu a schiţat nimic. A sunat insistent, de nici nu ştiam ce se întâmplă. La un moment dat am avut impresia că trenul deraiază, locomotiva împingea şi freca ceva de şină. Iniţial am crezut că a lovit o vacă sau alt animal, abia mai târziu am văzut că era vorba despre o maşină", a spus Ioan Mihnea, unul dintre pasagerii din trenul implicat în accident.

Cei care au asistat la tragedie au avut parte de scene de coşmar. În maşină se aflau doi fraţi, de 62 şi 67 de ani, împreună cu soţiile lor. Femeile, de 60, respectiv 62 de ani,  stăteau pe bancheta din spate. Amândouă au fost zdrobite de impactul violent şi au murit pe loc. Şoferul şi fratele său, aflat pe locul din dreapta, au fost grav răniţi, dar au scăpat cu viaţă.

„Maşina a ajuns la trecerea cu calea ferată, însă şoferul nu s-a oprit, nici măcar nu a încetinit. A trecut ca şi cum nu întrerupea nimic şoseaua. Mecanicul a dat semnal, dar degeaba. Am auzit bubuitura şi am sărit să văd ce s-a întâmplat. Ambele femei au fost proiectate în afara maşinii, iar una dintre ele a fost pur şi simplu decapitată. Împreună cu nişte colegi am întors maşina pe roţi şi i-am scos pe bărbaţi, care erau în viaţă şi erau conştienţi, dar nu ştiau ce li s-a întâmplat. Eu aşa ceva nu am mai apucat să văd. Carnagiu, o adevarată tragedie", a declarat Vasile Stroe, unul dintre martorii teribilului accident.

11.55 Cristian Nica, reporterul „Adevărul“, precizează că accidentul a avut loc la trecerea peste calea ferată de pe strada Eroilor din Cristian, care nu are barieră, ci este semnalizată doar cu Crucea Sf. Andrei.

Cele două femei se aflau pe bancheta din spate a maşinii, una fiind decapitată, iar cealaltă aruncată din autoturism la o distanţă de 15 metri. Potrivit unui martor, mecanicul trenului personal care circula pe ruta Zărneşti-Braşov a văzut că autoturismul se oprise pe calea ferată şi a avertizat cu semnale sonore, apoi a frânat brusc, încercând să evite impactul.

11.30 „Coliziunea s-a produs înte un tren de persoane şi un autoturism. Două femei au murit, iar doi bărbaţi au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Braşov, cu politraumatisme la cap şi membre“, a declarat pentru „Adevărul“ Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

10.35 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost alarmat prin serviciul 112. Mai multe echipaje au plecat la locul accidentului. Potrivit dispecerului de la ISU Braşov, „este posibil să fie mai multe persoane decedate“.

Revenim cu amănunte!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite