UPDATE Epava elicopterului implicat în accidentul din Munţii Bucegi, tăiată şi transportată pe bucăţi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au desfăşurat cea mai mare acţiune de recuperare de până acum a rămăşiţelor elicopterului prăbuşit la Colţii Ţapului.

Părţi importante din epavă au fost tăiate şi transportate de la locul producerii tragediei aviatice. Pentru această acţiune au fost mobilizaţi sute de militari, jandarmi şi salvamontişti şi au fost folosite mai multe elicoptere.

image
image

Acţiunea de recuperare ale rămăşiţelor a început la primele ore ale dimineţii. Căţărătorii au vizat părţile epavei rămase în peretele de stâncă. Pentru că anumite componente cântăreau sute de kilograme, acestea au fost primele tăiate şi îndepărtate.

image

Participăm cu 38 de jandarmi montani, alături de cei de la Vânători de Munte pentru evacuarea tuturor pieselor din zonă . Sunt piese metalice, sunt piese deosebit de grele, care nu s-au putut transporta în totalitate.

image
image

Jandarmii au fost angrenaţi atât în colectarea acestor piese, cât şi în transportul lor. Anchetatorii au vrut ca în această zi să termine acşiunea de recuperare", a declarat Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Braşov.

image

Mai multe elicoptere au survolat încă de dimineaţă zona, iar pe parcursul zilei acestea au transportat cele mai mari componente ale epavei. Restul bucăţilor au fost ridicate pe cale terestră.

image

Acţiunea pornită de dimineaţă s-a derulat pe parcursul zilei. Bucăţile mari din elicopter s-au tăiat în zona de platou, la Stâna Guţanu, iar apoi Vânătorii de Munte au cărat aceste bucăţi.

image
image

Salvamontiştii au misiunea de a intra în urma anchetatorilor şi de a grebla şi peria zona, pentru a colecta chiar şi cele mai mici rămăşiţe", a declarat Fănică Boboc, şeful Serviciului Salvamont Bran.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite