Urşii şi lupii „sabotează“ autostrada Comarnic-Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivele invocate de autorităţi potrivit întârzierea lucrărilor la autostrăzile din România sunt de multe ori demne de tot râsul.

Lupii şi urşii din Braşov sunt două dintre motivele care au dus de-a lungul anilor la întârzierea lucrărilor la autostrăzi. Lucrările la autostrada Comarnic-Braşov au fost întrerupte pentru a se rezolva problema împerecherii lupilor, în condiţiile în care tronsonul ar fi împărţit în două habitatul animalelor protejate prin lege. Pe acelaşi tronson s-a pus şi problema poluării fonice, urşii fiind deranjaţi de zgomote puternice, potrivit gândul.info.

În acest moment pentru autostrada Comarnic-Braşov este doar un proiect. Se face însă licitaţia pentru studiul de fezabilitate. CNADNR a lansat licitaţia pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă (asistenţă tehnică, financiară şi juridică) în scopul reactualizării Studiului de Fezabilitate, elaborării documentaţiei de atribuire şi asistarea Autorităţii Contractante în procesul de atribuire a contractului de concesiune pentru obiectivul Autostrada Bucureşti - Braşov, tronsonul Comarnic - Braşov.

Consultantul va actualiza Studiul de Fezabilitate, va elabora studiile şi analizele necesare fundamentării deciziei de concesiune, ca şi documentaţia de atribuire a contractului de concesiune, va recomanda structura financiară optimă care va atrage oferte competitive din sectorul privat.

Totodată, câştigătorul licitaţiei va asigura asistenţa tehnică, juridică şi financiară în pregătirea, lansarea şi atribuirea contractului de concesiune, precum şi asistarea în etapa de închidere financiară, şi va întocmi documentaţia aferentă contractului dintre sectorul privat şi Autoritatea Contractantă.

Valoarea estimată a contractului este de 23,6 milioane de lei fără TVA, iar durata 20 de luni. Proiectul va fi finanţat din bugetul de stat al României, se arată într-un comunicat al CNADNR - Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite