Un maidanez din România a ajuns vedetă în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:expressstar.com
Foto:expressstar.com

Un câine vagabond salvat de un englez de pe străzile Zărneştiului a ajuns vedetă în Marea Britanie.

Cățelul a fost găsit pe stradă de soții Dave din Anglia în timp ce se aflau într-o misiune caritabilă în România. Dave Love a povestit pentru publicația Express & Star, citată de ziare.com, că a văzut cățelul târându-se de sub o mașină abandonată din Zărnești, leșinat de foame, pe o căldură de peste 30 de grade. A decis pe loc să-l ia cu el. L-a mituit pe șoferul microbuzului în care se afla pentru a-i permite să-l ia la bord, iar imediat după ce a ajuns la hotel a luat un taxi și l-a dus la cel mai apropiat veterinar.

Cățelul se află într-o stare foarte gravă. Veterinarul le-a spus că avea coada infectată și că ar fi murit în două zile dacă nu era operat. Avea numai șase săptămâni. Dave, împreună cu soția sa, Kate, n-au stat pe gânduri și au decis să suporte toate cheltuielile legate de tratamentul medical al cățelului. Apoi s-au decis să-l ia cu ei acasă, în Anglia. L-au numit Zani, după numele localității în care l-au găsit, Zărnești.


Vedeţi aici video şi citiţi articolul publicaţiei britanice

Dave și Kate Love au trebuit să aștepte două luni până au fost gata formalitățile legale pentru transportul lui Zani din Zărnești, România, în Staffordshire, Anglia. Transport care i-a costat 800 de lire sterline (peste 1.000 euro), mai scrie ziare.com.

"Nu puteam să-l lăsăm să moară. Unii cred că suntem nebuni, dar, odată de l-am găsit, nu ne-am mai putut despărți de el. Reacțiile altor oameni au fost amuzante, deoarece, în mod normal, România este asociată cu adopția copiilor, nu a câinilor", a spus Dave Love pentru publicația Express & Star.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite