Un copil de trei ani se luptă să trăiască. Ajutaţi-l să aibă o viaţă normală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Stefan Chirică are trei ani şi medicii i-au descoperit o tumoră periculoasă în timpul unei banale operaţii de hernie. Băiatul are nevoie de 150.000 de euro pentru a scăpa de teribila boală.

Valentin Luca se implică într-un Concurs de Flair, pentru a strânge bani pentru micuţul Radu Ştefan. Evenimentul se va desfășura la „Cerbul Carpatin" din Brașov, în data de 23 mai. Intrarea costă 20 de lei. După concursul de flair urmează un show-ul lui Alexandru Chitic, cunoscut de la „Românii au Talent".


Coşmarul băiatului a început anul trecut, iar povestea este impresionantă.

„Totul a inceput pe 22 decembrie 2011 cand am fost internat pe un diagnostic de hernie inghinala dreapta si dupa multe peripetii s-a hotarat a se interveni chirurgical in ziua de 13 ianuarie 2012. Parintii au primit primul soc: sarcom cu celule mici albastre cu indice mitotic ridicat iar testele de imunohistochimie orienteaza diagnosticul spre o tumora cu celule mici rotunde polifenotipica. Dupa mai bine de trei saptamani nu aveam un diagnostic cert pentru ca sistemul medical romanesc este dezastruos si deficitar.

În, 7 februarie 2012, am primit un prim raspuns din Germania: diagnostic sarcom Ewing extraosos, urmand a fi completat de rezultatele de biologie moleculara.
Parintii nu isi revin din primul soc ca le incaseaza succesiv pe celelalte: lipsa unor citostatice din protocolul pe boala, incapacitatea sistemului medical de a face schema completa de tratament (radioterapie), etc.

Printre altele, parintii au inteles ca in viata nu e important sa ai carti bune ci sa le joci bine pe cele pe care le ai, dar pentru asta avem nevoie de fiecare dintre voi.

Stiu, sunt complet schimbat...dar mi-am propus sa recuperez ce am pierdut, mi-am propus si VREAU sa traiesc, dar pentru reusita mea am nevoie de voi, pentru ca salvarea mea e undeva la una din clinicile din Franta, Austria sau Germania si depinde de suma de 150.000 euro.

Putinul fiecaruia dintre voi inseamna mult pentru mine, iar cu cat strangem mai repede acesti bani cu atat mai mult am sanse la viata. Salvarea mea sta in mainile voastre.

Sunt sigur ca parintii vor gasi o cale prin care sa va multumeasca din suflet pentru tot sprijinul acordat. Si tot la fel de sigur sunt ca voi avea ocazia sa-mi aniversez ziua cand voi implini trei anisori si-o sa va trimit un zambet tuturor" este scrisoarea emoţionantă adresată tuturor celor care vor să-i întindă o mână de ajutor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite