Un avocat şi un patron vor fi judecaţi pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul
Foto Adevarul

Procurorii anticorupţie din Braşov i-au trimis în judecatăpe Neculai Mihăilă (avocat stagiar înscris în Baroul Judeţean Bacău) şi pe Ciprian Sorin Florea (administrator şi asociat la S.C. „TRIO SALT" S.R.L. Braşov)

Potrivit rechizitoriului procurorilor: „ Inculpatul Florea Ciprian Sorin, administrator al unei societăţi comerciale în cadrul căreia funcţionează restaurantul „Calypso" din Braşov, a luat la cunoştinţă despre o altercaţie ce a avut loc în incinta restaurantului său, la sfârşitul lunii februarie 2011, între denunţător şi o altă persoană. În acest context, în cursul lunii martie 2011, în scopul de a obţine în mod injust o sumă de bani de la denunţător, l-a determinat pe inculpatul Mihăilă Neculai, avocat în cadrul Baroului Bacău, cu activitate preponderent în Braşov, să-i creeze denunţătorului o stare de temere cu privire la acest eveniment şi să-l constrângă să-i dea suma de 4.000 de euro"..

Practic avocatul s-a dus la denunţător şi i-a spus că persoana pe care a băutut-o are trei dinţi rupţi. În concluzie dacă nu plăteşte 4.000 de euro, victima va depune plângere pentru vătămare corporală gravă, faptă care se pedepseşte cu închisoare.
La data de 15 martie 2011, Mihăilă Neculai a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 2.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din banii pretinşi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite