Tur gratuit la situl arheologic de la Biserica Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările sunt supravegheate de arheologi Foto. Flavia Cistian
Lucrările sunt supravegheate de arheologi Foto. Flavia Cistian

Reprezentanţii Bisericii Negre invită toţi doritorii să descopere alături de arheologi urmele trecutului prezente în curtea Bisericii Negre. În fiecare joi, începând cu data de 25 octombrie, se vor putea face vizite cu ghidaje gratuite pe şantierul arheologic, între orele 16:00 - 17:30.

Cercetările arheologice din Curtea Johannes Honterus pregătesc terenul pentru reamenajarea spaţiului din jurul Bisericii Negre. Începute încă din luna aprilie, acestea au avansat pe latura de nord a bisericii, în jurul corului şi se află acum pe partea de sud, între casa parohială şi biserică.

Cercetările au scos la iveală vestigii deosebit de importante pentru cunoaşterea istoriei Bisericii Negre şi implicit a oraşului Braşov. Participanţii la ghidaje vor afla detalii despre urmele găsite ale unor locuinţe dacice: vetre, material ceramic, sau ale aşezării de locuinţe adâncite din pământ, construite pe o structură din lemn ce aparţine primilor colonişti saşi care s-au aşezat în vatra actuală a oraşului, în jurul anului 1200. Braşovenii au ocazia de a descoperi detalii despre urmele mănăstirii premonstratense, menţionată în documente la începutul secolului al XIII-lea şi despre cele aproximativ 1000 de morminte cercetate până în prezent ale cimitirului ce datează din evul mediu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite