Tur al Braşovului printr-un simplu click

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bastionul Postăvarilor Foto. Adevărul Braşov
Bastionul Postăvarilor Foto. Adevărul Braşov

Bastionul Postăvarilor din Braşov va avea, începând din luna mai, prima galerie digitală din România, care va funcţiona ca o expoziţie virtuală pe trei etaje, dedicată istoriei şi punctelor de interes din acest oraş.

La cele trei etaje ale galeriei digitale au fost instalate obiecte electronice, printre care trei mese şi 13 şevalete multitouch, urmărindu-se integrarea galeriei în arhitectura bastionului prin îmbinarea imaginii clasice a atelierului de pictură cu ideea de spaţiu al viitorului, potrivit unui comunicat al companiei. Vizitatorii Bastionului Postăvarilor vor putea astfel să facă un tur virtual al Braşovului.

Principala atracţie a galeriei o vor constitui cele două gigapanorame instalate pe mesele multitouch. Acestea prezintă Braşovul văzut de pe Tâmpa până în cel mai mic detaliu, utilizatorii acestor dispozitive având posibilitatea să exploreze oraşul printr-o simplă atingere de ecran.

O altă caracteristică a proiectului este faptul că vizitatorii vor putea avea acces la imagini şi materiale inaccesibile până acum publicului larg: cărţi poştale, fotografii, filme din colecţii private sau aflate în Arhivele Statului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite