Trenuleţ cu cremalieră la Cetăţuia Braşov?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Braşov. Foto:Dan Suciu
Cetatea Braşov. Foto:Dan Suciu

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de ieri asocierea cu Aro Palace în vederea reabilitării Cetăţii Braşovului, dar şi pentru construcţia unui lift pe plan înclinat cu cremalieră, care să facă legătura între centrul oraşului şi monumentul istoric, scrie brasovultau.ro.

Edilii vor să obţină fonduri europene pentru realizarea investiţiei de 10 milioane de euro. „Este o investiţie care ne va aduce beneficii atât nouă, fiindcă putem organiza diferite evenimente şi să-I atragem pe turişti, dar şi pentru societatea care deţine restaurantul, care va avea automat profit", a spus Aristotel Căncescu, citatde brasovultau.ro

Pe vremuri, exista un trenuleţ cu cremalieră care pornea de pe strada Eminescu şi ajungea pe Dealul Straja, la porţile cetăţii, iar reamenajarea sa ar duce la o promovare mult mai bună a cetăţii, simbol emblematic pentru Braşov. Totodată, Consiliul Judeţean va investi în aproape 220.000 de euro pentru reabilitarea aripii de nord şi a celei de vest a monumentului, care au nevoie urgentă de reparaţii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite