Trei turişti s-au rătăcit în Munţii Hăşmaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei bărbaţi au fost salvaţi în ultimul moment de jandarmii montani din Lacul Roşu, după o operaţiune care a durat mai bine de patru ore.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu, a informat, luni, că duminică seară, la ora 20.14, un bărbat a sunat la 112, cerând sprijin pentru el şi încă doi turişti care s-au rătăcit în Munţii Hăşmaş.
Potrivit sursei citate, pe baza coordonatelor GPS, cei trei turişti au fost îndrumaţi prin telefon către refugiul salvamont "Poiana Albă", aflat în apropiere.

Trei jandarmi montani de la Postul Lacu Roşu au pornit în căutarea bărbaţilor rătăciţi pe munte, lor alăturându-li-se trei salvamontişti de la Asociaţia Salvamont "Dancuras" din Gheorgheni.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani au rămas izolaţi în refugiul montan „Poiana Albă". Turiştii le-au spus jandarmilor montani că au plecat într-o drumeţie, iar seara nu au mai putut ajunge la nicio cabană, pentru că nu cunoşteau zona.
Între timp, ninsoarea a devenit din ce mai puternică, unul dintre ei a intrat în panică şi ceilalţi nu au putut să-l convingă să meargă mai departe, moment în care au decis să ceară ajutor prin 112.

Bărbaţii au fost coborâţi de pe munte şi aduşi în Gheorgheni, misiunea încheiindu-se în jurul orei 2.00 în noaptea de duminică spre luni.
Aceasta a fost prima misiune de salvare a turiştilor rătăciţi în munţii din Harghita în acest an.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite