Trei noi mari investiţii cu fonduri europene la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului va semna trei noi contracte de finanţare cu fonduri europene pentru proiecte din Polul de Creştere Braşov.

În cazul a două proiecte beneficiar este Braşovul. Primul vizează deschiderea centrului de agrement din Poiana Braşov.

Acesta va avea un club de bowling cu o capacitate de 180 de persoane, cu opt piste profesionale şi mese de biliard. În locaţie va mai fi amenajată şi o sală de căţărare de 250 de metri pătraţi, cu diferite niveluri de dificultate şi un teren de minigolf.

Nu au fost uitaţi nici cei mici, care vor avea la dispoziţie două piste de minibowling, jocuri electrice-electronice, simulatoare, mese de minihokey, minifotbal, minibasket. De asemenea, va exista şi spaţiu destinat odihnei şi discuţilor, dotat cu fotolii, mese şi scaune pentru public.

Şi în aer liber vor fi oportunităţi de distracţie. Pe aproape 13.000 de metri pătraţi vor fi amenajate piste de skateboard şi biciclete şi pârtii de sănii. Nu vor lipsi nici zonele verzi. Valoare proiectului este de aproximativ 40 de milioane de lei.

Celălalt proiect din municipiul Braşov vizează achiziţia şi instalarea în 9 şcoli a unor sisteme integrate de securitate şi a unor dispecerate care vor fi monitorizate din Primărie. Valoarea totală este de 3,28 milioane de lei, din care 2,58 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

Al treilea proiect vizează Râşnovul şi se referă la reabilitarea şi modernizarea centrului istoric, prin amenajarea Pieţei Unirii ca zonă pietonală, construirea unui pasaj subteran sub această piaţă, a unei parcări subterane pe două nivele, precum şi refacerea infrastructurii străzilor adiacente. Valoare totală a proiectului este de 18,22 milioane de lei, din care 14,35 milioane de lei finanţare nerambursabilă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite